Doze de vaccin antigripal în Argeș. Situația actuală

În județul Argeș, necesarul de vaccin antigripal în acest sezon este de 64. 753 de doze destinate vaccinării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoanele peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, copii și bătrâni instituționalizați, personalul medical și femeile însărcinate.

În luna septembrie, Ministerul Sănătății a repartizat către D.S.P. Argeș 1530 de doze distribuite către unitățile sanitare din județ pentru vaccinarea personalului medical. O a doua tranșă de 15.320 de doze va fi primită în cursul acestei săptămâni. Acestea vor fi distribuite către unitățile de asistență medico-socială pentru vaccinarea copiilor și bătrânilor instituționalizați, dar și către medicii de familie.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș amintește că sezonul trecut, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 144 de cazuri de gripă și 5 decese în rândul persoanelor nevaccinate.

 „D.S.P. Argeș reamintește populației că vaccinarea antigripală este metoda cea mai eficientă de prevenire a îmbolnăvirilor”, transmit reprezentanții instituției.