Două ventilatoare Astral 150 au fost predate astăzi medicilor de la Terapia Intensivă a Spitalului COVID de la Mioveni

Astăzi, două echipamente de tip life suppor (ventilatoare Astral 150) au ajuns la Spitalul din Mioveni, grație eforturilor Fundației Gaudium de a spriji sistemul medical argeșean greu încercat în această perioadă. 

Fundația a anunțat, în cadrul campaniei ImpreunaPentruArgeș livrarea ventilatoarelor către medicii de Terapie Intensivă care luptă pentru viața fiecarui pacient al carui organism cedează pe fondul agravării simpotomelor de coronavirus. 

Iată comunicatul emis după donația de astăzi, o donație în valoare de 42.000 de euro:

În urmă cu aproximativ o săptămână, reprezentanții autorităților naționale anunțau că statul român are o problemă majoră în ceea ce privește suplimentarea numărului de ventilatoare necesare în spitalele de pe întreg teritoriul său, în contextul crizei COVID 19.

Vestea proastă consta în aceea că 400 de echipamente comandate în regim de urgență de către Guvernul României nu mai urmau să ajungă în țară, exportul acestor produse fiind efectiv blocat de statele în care funcționează furnizorii, pentru a acoperi nevoile lor naționale generate de pandemie. “Vom repara ce avem stricat!”, a fost anunțul trist al autorităților care știu, mai bine decât noi, că fiecare dintre aceste echipamente înseamnă câteva vieți salvate din ghearele bolii. 

Recunoaștem, dragii noștri, că vestea aceasta ne-a înghețat inima. Fundația Gaudium comandase și achitase - printre primele echipamente din cadrul acestei campanii - două ventilatoare Astral 150 care urmau să ajungă din Olanda.

Au fost câteva zile în care am încetat să mai sperăm și în care ne-a fost frică să mai întrebăm! 

Furnizorul alături de care am avut uriașul noroc să lucrăm s-a transformat însă într-un mesager al bucuriei în Săptămâna Mare. Ieri, echipamentele au ajuns în București, iar astăzi le-am predat bucuroși medicilor aflați în linia întâi în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Mioveni. 

Cele două echipamente donate astăzi -  menite să asigure suport vital pacienților care nu mai pot respira pe cont propriu din cauza afecțiunilor pulmonare grave generate de acest tip de coronavirus - se alătură celor 10 echipamente similare  pe care secția de ATI de la Mioveni le are la dispoziție în acest moment. 

Sperăm să nu fie nevoie de ele niciodată, dar ne bucurăm sincer că donatorii din cadrul campaniei ImpreunaPentruArgeș pot simți, dacă va fi cazul, că au contribuit decisiv la salvarea unor vieți și că această contribuție se va resimți și pe viitor, prin folosirea echipamentelor  de Terapie Intensivă pentru alte cazuri grave decât COVID. 

Lipsa numărului suficient de ventilatoare a dus, așa cum se știe, la drame cumplite în marile focare europene și la alegeri în fața cărora niciun medic nu ar trebui să fie vreodată pus. 

Mulțumim sincer furnizorului Eyecon Medical, prin managerul Ionuț Cârstocea, care a demonstrat seriozitate și dorința sinceră de a ajuta în aceste momente în care piața comercială este efectiv blocată în ceea ce privește echipamente de tip life support! 

Mulțumim medicului ATI Adrian Ciocănea și întregii sale echipe pentru suportul de specialitate acordat 24 din 24 de ore fundației în identificarea echipamentelor necesare și în aducerea lor cât mai rapidă în Argeș!

Mulțumim fără limite donatorilor din cadrul campaniei ImpreunaPentruArgeș care au făcut posibil gestul umanitar de astăzi. 

Echipamentele au fost donate, de către Fundația Gaudium, Secției ATI a Spitalului Județean Argeș cu condiția ca – pe întreaga perioadă a crizei COVID 19 – să fie folosite la secția de Terapie Intensivă creată în regim de urgență  la Mioveni pentru a asigura suport vital cazurilor grave de îmbolnăvire. Valoarea echipamentelor donate astăzi este 42.000 de euro. 

Continuăm împreună!