Două produse FABRICATE ÎN ARGEȘ ar putea fi protejate în UE de imitații

În jur de 20 de produse tradiționale românești vor fi propuse de Ministerul Agriculturii pentru a fi incluse în categoria celor protejate în Uniunea Europeană. Odată intrate pe listă, aceste produse vor fi ferite împotriva imitațiilor.

Printre cele 20 de produse care ar putea fi protejate oficial de Uniunea Europeană se numără și două din județul nostru: Cașcavalul de Brădet și Țuica de Argeș.

Dacă Uniunea Europeană le va certifica în acest sens, ambele vor primi statut de Indicație Geografică Protejată, informează profit.ro

Ministerul a identificat încă de anul trecut, în urma unor întâlnirilor de lucru în 40 de județe, aproximativ 300 de produse care se pot încadra pe sistemele de calitate naționale și europene (naționale - produse tradiționale, rețetă consacrată/ europene - Denumiri de Origine Protejată, Indicații Geografice Protejate și Specialități Tradiționale Garantate, conform regulamentului UE).

Indicație Geografică Protejată obțin produsele a căror calitate sau reputație este strâns legată de locul în care sunt ele fabricate, preparate ori procesate, chiar dacă ingredientele utilizate nu provin în mod obligatoriu din zona respectivă, precizează sursa citată. 
Vă reamimtim că în prezent singurul produs din Argeș înregistrat ca Indicație Geografică Protejată este Magiunul de Topoloveni.