Dotări noi la IPJ Argeș! Aparate pentru detectarea șoferilor care au consumat substanțe interzise

Polițiștii rutieri argeșeni au primit în dotare aparate pentru detectarea consumului de substanțe psihoactive. Două astfel de aparate au intrat în dotarea polițiștilor argeșeni, unul la Serviciul Rutier Argeș și unul la Biroul Rutier Pitești.

O prima acțiune de detectare a șoferilor care încalcă legea in acest sens a avut loc seara trecută. Polițiștii care au efectuat verificările în trafic, în municipiul Pitești, nu au fost dotați, ca până acum, doar cu etilotest, ci și cu teste rapide care identifică, în salivă, substanțele cu efect psihoactiv.  

Șoferii care vor fi prinși că au consumat astfel de substanțe, indiferent de concentrație, se vor alege cu dosare penale. Vor fi totodată conduși   la o unitate medicala pentru prelevarea mostrelor biologice. 
Conform legii, un test pozitiv poate însemna închisoarea de la 1 la 5 ani. 

Consumul substanțelor psihiactive are un efect pronunțat în privința capacității de a conduce, diminuând reflexele și viteza de reacție, precum și percepția asupra traficului. De asemenea,  conducătorul auto poate trece cu foarte mare ușurință de la o stare de spirit la alta, devenind nervos și chiar agresiv.

Aparatele care au intrat recent in dotarea IPJ Argeș, detecteaza atat substantele interzise, cat si cele cu efect psihotrop (etnobotanicele). 
In urma acțiunii de seara trecută, nu au fost identificati conducatori auto sub influenta substantelor psihoactive.