Dosarul accidentului în care a fost implicat Chițoiu- mutat de la Parchetul Judecătoriei Pitești (video)

Dosarul accidentului în care a fost implicat Daniel Chiţoiu, soldat cu moaartea soților Pristavu, Haralambie și Elisabeta, proprietarii magazinului de stofe Nirvana,  a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul Tribunalului Argeş s-a dispus preluarea, pentru efectuarea urmăririi penale de către un procuror criminalist desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a cauzei penale în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în legătură cu accidentul din 26 decembrie, de pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti din judeţul Argeş.

Iniţial, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

„Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident.

La acest moment, în cauză este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. (...) În perioada imediat următoare, printre actele de urmărire penală ce se vor efectua în cauză, raportat la natura faptelor cercetate, de către procuror sau de organele de urmărire penală ale poliţiei judiciare, delegate în acest sens de procuror, se va proceda inclusiv la citarea părţilor sau, după caz a moştenitorilor acestora, pentru audiere, în vederea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicat.

Reamintim că Daniel Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan. Doi oameni care se aflau în Logan au murit, fiind vorba despre soții Pristavu, Haralambie și Elisabeta, proprietarii magazinului de stofe Nirvana. De asemenea, o femeie de 71 de ani din Zamfirești, care se afla pe bancheta din spate, a fost rănită. (CITEȘTE AICI)