Dosar de incompatibilitate la Primăria Oarja și pentru un fost consilier de la Costești!

Încă un dosar de incompatibilitate la Primăria Oarja. Președintele PSD Oarja, consilierul local Radu Florin, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Nu este prima dată când Radu Florin se lovește de această problemă.
Conform comunicatului ANI, de această dată, acesta este acuzat că:”În perioada mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea bugetului local de venituri și cheltuieli al comunei Oarja, în urma căreia a fost încheiat contractul de achiziție publică, având ca obiect livrarea de lemn de foc, între Școala Gimnazială ”D.Rădulescu” Oarja și S.C. Florimar Forest Activ S.R.L., societate comercială la care soția persoanei evaluate deține calitatea de unic asociat și funcția de administrator.”

CITEȘTE ȘI ... ACUM! Angajații de la Lisa - în curtea firmei!


În luna noiembrie 2016, consilierul local Radu Florin a fost declarat incompatibil pentru că:”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada mandatului 2012 – 2016, întrucât S.C. Alimex RF S.R.L., societate la care persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat un contract de achiziție în baza căruia au fost livrate lemne de foc în valoare de 19.998,72 Lei Școlii Gimnaziale ”D.Rădulescu” Oarja, instituție aflată în subordinea Consiliului local al comunei Oarja.
De asemenea, S.C. Florimar Forest Activ S.R.L., societate la care soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat un contract de achiziție în baza căruia au fost livrate lemne de foc în valoare de 5.000 Lei Școlii Gimnaziale ”D.Rădulescu” Oarja”, se scrie în comunicatul ANI.

De asemenea, starea de incompatibilitate este stabilită și pentru Ștefan Gherghe Tudorică, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Costești, acuzat că:”În perioada 29 iunie 2012 – 22 aprile 2014, pe durata mandatului de consilier, S.C. Teuțu Favorit Construct S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia acesta deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic) a încheiat 10 contracte cu instituții aflate sub autoritatea Primăriei Costești, încălcând astfel dispozițiile art. 90, alin.(1) din Legea nr. 161/2003.”