Dosar de crimă organizată! Trafic cu copii nenăscuţi în Argeş

De ceva vreme, oamenii legii, procurori și investigatori sub acoperire, lucrează la un dosar inedit, care ar putea constitui o premieră în materie de criminalitate organizată. Este vorba despre o afacere prin care femei tinere sunt plătite să îşi asume rolul de mame-surogat şi să dea naştere copiilor unor cupluri.

Practic, un fel de trafic cu copii nenăscuţi. Cazurile aflate în ancheta oamenilor legii din Argeş nu reprezintă o noutate, în sensul în care au mai existat de-a lungul timpului femei care şi-au pus uterul la bătaie pentru 20-25 de mii de euro.

CITEȘTE ȘI ... Cei 4 copii cazați la Păltiniș au ajuns la spital din cauza unui piure de cartofi!

Noutatea constă în faptul că investigatorii au prins firul unei reţele specializate în intermedierea unor afaceri în care „marfa” o reprezintă bebeluşii. Se pare că în „afacerea” pe care stau cu ochii oamenii legii ar fi implicați și medici, despre care se bănuieşte că ar fi de fapt liantul dintre mamele-surogat și cuplurile ce devin ulterior părinți cu acte în regulă ai copiilor născuţi de femeile care îşi „închiriază” uterul. 
Procedura exactă prin care se derulează aceste înţelegeri nu se cunoaște încă, cu atât mai mult, cu cât se profită de vidul legislativ cu privire la nașterea cu ajutorul unei mame-surogat. În aceste condiţii, marea problemă a anchetatorilor vizează, în primul rând, încadrarea faptei, fiind extrem de greu de demonstrat traficul sau infracţiunea.

CITEȘTE ȘI ... Călăul femeii de la Mioveni - Senin la ieșirea din secția de poliție! A plănuit atacul - Victima aleasă la întâmplare!

Și tot pentru că nu există nicio lege în acest sens în ţara noastră, aceste tranzacţii pot avea efect de bumerang, deoarece mamele purtătoare se pot răzgândi în orice moment sau pot întrerupe sarcina fără să răspundă legal în vreun fel, pentru că  în Romnia nu există legislație ca în alte țări din Europa.

Acest soi de afacere la care apelează femeile fertile pentru a ieși din necazuri financiare le-ar putea aduce beneficiarilor și clienților probleme serioase în cazul în care se demonstrează infracțiunea. Potrivit surselor noastre, la femeile dispuse să poarte 9 luni în burtă copiii altora apelează nu numai cetăţeni străini, ci şi români, inclusiv cupluri cu dare de mână din Argeş aflându-se pe lista celor despre care anchetatorii ştiu că şi-au plătit mame purtătoare. 

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta