Donație de 10 milioane de euro pentru orașul Pitești!


S-a semnat contractul de concesiune! 

Prime Kapital Emerald construiește pasarela de 10 milioane de euro din str. Lânăriei! Primăria Pitești o primește donație! 

La finalul anului trecut, Primăria Municipiului Piteşti a semnat cu Prime Kapital Emerald, contractul de concesiune pentru cei 1.060 mp de teren necesari pentru realizarea pasajului rutier de pe strada Lânăriei. 

„Lucrurile au intrat în linie dreaptă pentru cel mai mare proiect privat din ultimii 30 de ani din Piteşti, care va însemna şi 1.400 locuri de muncă. Pasarela pe care dezvoltatorul o va construi, al cărei cost se ridică la 10 milioane de euro, va fi donată municipalităţii. Noi suntem foarte deschişi pentru ca lucrurile să meargă în regim accelerat.”, a declarat primarul Cristian Gentea. 

Pasarela de peste calea ferată este foarte așteptată de argeşeni, pentru că va degreva traficul, iar câştigul este dublu, urmând a fi realizată de către o societate privată şi lăsată municipalităţii. 
Noul mall din Tudor Vladimirescu este anunţat din 2018, însă au apărut foarte multe piedici, de la procese cu ONG-uri, la diferite proceduri care au împiedicat punerea sa în practică. 

Concesiunea terenului pentru pasarela autopietonală este încheiată pentru o perioadă de 25 de ani, cu posibilitatea de prelungire. Ansamblul viitorului mall se va realiza pe o suprafaţă de 55.000 mp şi va cuprinde o multitudine de spaţii comerciale, și nu numai. Iniţial, a fost prinsă în proiect şi o zonă de locuinţe, dar s-a renunţat la această componentă. Deja dezvoltatorul a semnat contractul cu hipermarketul-ancoră al mallului, care va fi Carrefour.