Doliu la Dacia. A murit „părintele” proiectului Logan

Gérard Detourbet, cel care a reinventat brand-ul Dacia în anii 2000, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. El este cel considerat “părintele” modelelor low-cost ale Grupului Renault.

Gérard Detourbet a ajuns în echipa Renault în 1971, când avea 25 de ani. În 2001, el s-a alăturat filialei Dacia din România, ca director de dezvoltare industrială și proiectare. El este cel care a supervizat dezvoltarea unei game de vehicule la preț mic, de sub 10.000 de euro. Era ideea președintelui de la acea vreme, Louis Schweitzer, iar Detourbet a găsit modalitatea pentru o pune în aplicare, potrivit promotor.ro. Așa a văzut lumina zilei gama “Global Access”.

Logan a intrat în fabricație în 2004. În 2009, modelul a atins o cotă impresionantă: un milion de unități construite la Mioveni.

Detourbet era renumit pentru faptul că este un om care spunea ceea ce gândea şi care nu avea nimic de pierdut. După ce a preluat dosarul Dacia, acesta a devenit ceea ce este în prezent: o marcă care reprezintă 40% din vânzările grupului Renault, potrivit Digi 24.

În 2012, francezul s-a mutat în India, pentru a conduce echipa care lucra la dezvoltarea modelul Kwid. Detourbet avea în plan exportarea unei versiuni electrice către China. În 2015, a fost desemnat “Man of the Year” de către Autcar Professional. În urmă cu doi ani, revenise în Franța pentru a lucra de acolo și pentru a urma un tratament. Acesta suferea de cancer, conform promotor.ro.