Doliu la Centrul Cultural Pitești! A murit Tiberiu Hărăguș

Doliu la Centrul Cultural Pitești! A murit Tiberiu Hărăguș


Unul dintre cei mai apreciați profesori și artiști de la Centrul Cultural Pitești s-a stins din viață. Este vorba despre Tiberiu Hărăguș, coordonator și profesor de chitară la Centrul Cultural Pitești.

CITEȘTE ȘI ... NEWS! Teatrul Davila și Filarmonica anulează reprezentațiile!

 

Din nefericire, artistul a murit în urma unui infarct, la Spitalul Județean. Cunoscut și apreciat pentru cariera sa muzicală, Tiberiu Hărăguș a fost unul din inițiatorii singurului festival de folk din Pitești, Trivale Fest.

Familia și apropiații sunt șocați în urma acestei tragedii:

„A fost sufletul de aur al muzicii din Pitești, cu un talent rar întâlnit în lumea folkului - și a făcut parte dintre cei mari, cântând alături de Tudor Gheorghe, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Ștefan Hrușcă, Florin Chilian ș.a. Pe Tibi l-am angajat la Centrul Cultural Pitești în 2008, când rămăsese șomer după desființarea, de către niște oameni răi (și voi scrie într-o zi cine au fost), a Tehnic-Clubului. L-am rugat să țină cursuri de chitară pentru copii și să înființeze un grup folk - așa s-a născut P620 (Pitești, 620 de ani de la prima atestare documentară). A creat Imnul Piteștiului și a susținut sute și sute de spectacole. Am inventat serile La Fântână (Muzicală), ani de zile am mers să cântăm în Ștrand. Atât de mult mă respecta încât nu-mi refuza nimic - a fost chiar .... primar peste Orășelul Copiilor, pe niște geruri năpraznice. S-a luptat, și a reușit, să înființeze un Festival național de folk la Pitești, TrivaleFest, pe care l-a organizat impecabil.


Tibi Hărăguș nu a fost doar o mare valoare culturală, ci și un NOBIL, un aristocrat al spiritului. Aseară, la Filarmonica Pitești, trebuia să cânte și să coordoneze spectacolul de Dragobete. I s-a făcut rău, a chemat Salvarea (de ani buni, era grav bolvav, dar nu s-a pensionat medical cum fac atâția șmecheri de români, s-a luptat cu boala), spectacolul s-a ținut fără Tibi. La 8 dimineața, l-a sunat pe colegul Stelică Neacșu să întrebe cum a ieșit, era preocupat. Lasă asta, spune cum te simți tu! Eu? Am făcut un infarct peste noapte, mă simt rău, nu pot respira. La 8,30, discutam cu Carmen Salub despre Tibi, înainte de o ședință. După ședință, aflăm că dragul nostru Tibi nu mai este printre noi! Mă opresc aici, am mii de amintiri de Tibi!”, a transmis Jean Dumitrașcu, directorul Filarmonicii Pitești.

Echipa Sursa Ta transmite sincere condoleanțe familiei.