(Video) Doliu în lumea muzicii! Drama vieții lui Nelu Ploieşteanu!


Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică lăutărească, a murit vineri dimineaţă, din cauza complicaţiilor pe fondul Covid-19.

Numele real al artistului era Ion Dumitrache, acesta avea 70 de ani și era internat de două săptămâni la Spitalul Floreasca din Bucureşti, fiind diagnosticat cu Covid-19.

Artistul s-a născut pe 16 decembrie 1950, pe numele real Ion Dumitrache, a început să cânte la vârsta de 18 ani în satul natal din Prahova, moment în care şi-a luat şi numele de scenă Nelu Ploieşteanu.

În 1970, s-a mutat la Bucureşti şi a început să colaboreze cu Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, apoi cu mai multe localuri din oraş. Nouă ani mai târziu, a întreprins, cu ansamblul Mugurelul, primul său turneu în străinătate.

După 1990, a lansat peste 15 albume. Cele mai importante colaborări muzicale ale lui au fost cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

 

Drama lui Nelu Ploieşteanu.

Cântăreţul de muzică populară a trecut prin multe cumpene în cei 70 de ani de viaţă, însă cea mai mare durere a simţit-o când i-a murit băiatul. Mihăiţă avea doar 32 de ani şi suferea de boli grave, din cauza unui vaccin făcut la naştere.

Fiul artistului s-a stins din viață în luna aprilie a anului 2018. Deși a fost adus pe lume complet sănătos, potrivit informațiilor de la acea vreme, tânărul s-ar fi îmbolnăvit de la un banal vaccin.

Mihaiță a fost astfel țintuit la pat zeci de ani, suferind de boli grave, și anume tetrapareză spastică și encefalopatie. Băiatul lui Nelu Ploieșteanu nu putea nici măcar să vorbească, asftel că mama lui, Elena, i-a fost mereu alături, stând la căpătâiul său până ce și-a dat ultima suflare. Artistul era distrus de durere când și-a îngropat singurul fiu iar după tragicul eveniment artistul se pare că ar fi suferit chiar și de depresie.