Doliu în Argeș! A murit unul dintre fondatorii Curierului zilei

Ziaristul şi scriitorul Petre Tănăsoaica s-a stins din viaţă la vârsta de 63 de ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, joi. Jurnalistul a fost unul dintre fondatorii Curierului zilei în urmă cu 25 de ani, dar a fost şi unul dintre creatorii presei din Vâlcea.

Pe data de 15 septembrie 2004, Petre Tănăsoaica, alături de Marilena Baraţă, Constantin Neguţ şi Gheorghe Smeoreanu au fondat Curierul zilei. Au venit cu un nou concept de cotidian pe piaţa din Argeş. 

Născut la 16 iulie 1955, Petre Tănăsoaica a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, unul dintre cei patru fondatori ai Curierului zilei şi fost redactor şef al Curierului zilei. De asemenea, a fost manager şi redactor-şef al cotidianului „Viaţa Vâlcii”, unul cronicarul de artă vizuală al revistei „România literară”. Tănăsoaica este absolvent al Facultăţii de Artă şi Design, secţia Teoria şi Istoria artei, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi doctor în Arte al universităţii. Printre volumele sale de referinţă se numără ,,Set sonete şi contrasonete” (2006), ,,Grădina lui Tagore” (2007), “Femeia lui Yerutonga” (2010). 

Petre Tănăsoaica va fi condus pe ultimul drum mâine. Slujba de înmormântare va fi oficiată la Biserica Sfinţii Apostoli, din Călimăneşti, reputatul jurnalist fiind înmormîntat în cimitirul Mănăstirii Cozia.  

 

Sursa: curier.ro