Doi tineri din Pitești amendați pentru nerespectarea carantinei! Verificările continuă  | Sursa Ta

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19 se menţin în atenţia poliţiştilor.

Poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliţie Piteşti, care au desfășurat activități de verificare la domiciliu a persoanelor ce au impuse măsuri de izolare sau carantină, au identificat un bărbat de 24 de ani, respectiv o femeie de 20 de ani, care nu au respectat măsura carantinării la adresa declarată, din municipiul Piteşti.

În urma celor constatate, cele două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

 

---------------------------------------------------------------------------

 

111 societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. 

Au fost verificate, în total, 1.227 de persoane şi 98 de mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost organizate 28 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu jandarmi din cadrul I.J.J. Argeș și o acţiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

CITEȘTE ȘI... 18 persoane concediate! Încasau și pensie, și salariu în același timp, fără a avea dreptul!

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.000 de lei, astfel:

- 39 de sancțiuni, în valoare totală de 3.000 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție;

- 2 sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, unor persoane care nu au respectat măsura izolării/carantinării