Trafic de droguri în curtea Bisericii Domnești din Curtea de Argeș | Sursa Ta

În cursul zilei de ieri, 17 mai, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au depistat în flagrant delict, în municipiul Curtea de Argeș, doi bărbați, de 22, respectiv 23 de ani, în timp ce ar fi comercializat droguri de mare risc.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor argeșeni, au efectuat o activitate de prindere în flagrant delict, în Curtea de Argeș, fiind depistați doi bărbați, care ar fi oferit spre vânzare 120 de comprimate, susceptibile a fi droguri de mare risc.

CITEȘTE ȘI... Moment tragic! Familia ridică trupurile victimelor înjunghiate la Mihăiești!

De asemenea, asupra celor doi, au mai fost descoperite alte 295 de comprimate de MDMA, 80 de grame de substanță cristalină, susceptibilă a fi drog de mare risc, 50 de grame de amfetamină, telefoane mobile și două grindere.

Din cercetări a reieșit că, din septembrie 2020 și până în prezent, bărbații ar fi comercializat, în județul Argeș, droguri de risc și droguri de mare risc. Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că unul dintre aceștia figura în carantină, din data de 10 mai.

CITEȘTE ȘI... Găsit fără viață în toaleta vestiarului. Ce spun polițiștii!

Persoanele au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, iar, după administrarea probatoriului, au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate Tribunalului Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 


----------------------------------------------------------------

 

UPDATE, 27 MAI:

 

După dublă crimă în curtea bisericii, la doar o zi distanță, avem și dublă reținere la un alt lăcaș de cult. Deși s-au crezut la adăpost, doi tineri au fost prinși de polițiști fix când tranzacționau droguri în curtea Bisericii Domnești din Curtea de Argeș. Mihnea-Andrei Popa și Istvan Szakacs au fost surprinși de ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog la momentul la care făceau tranzacție cu 120 de pastile considerate a fi substanțe psihoactive. În urma perchezițiilor, polițiștii și procurorii din cadrul DIICOT ST Pitești au capturat 400 de comprimate de ecstasy, 80 grame MDMA, cunoscut sub numele cristal sau „cocaina săracilor”, și alte 50 grame de speed. Acestea sunt, în prezent, droguri de mare risc preferate printre consumatorii argeșeni. De obicei, tinerii se aprovizionează cu aceste substanțe interzise pentru a își „anima” petrecerile organizate în această perioadă de pandemie, la adăpostul caselor private, unde poliția nu poate face controale ca în localuri. Ca idee, pe piața de psihoactive, prețurile pentru substanțele comercializate de cei doi tineri au următoarele costuri: o pastilă de ecstasy este 80 lei, un gram de cristal costă 250 lei, iar unul de speed - 200 lei. În cazul celor doi, pe data de 18 mai, Tribunalul Argeș a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 

 


 Fiu de polițist acuzat, din nou, de trafic de droguri


Captura de la Curtea de Argeș vine după o alta pe care ofițerii BCCOA Argeș au avut-o la Pitești. Pe data de 13 mai, alți doi tineri cu vârste de 29 și 30 de ani au fost reținuți, tot sub acuzația de trafic de droguri de mare risc. Descinderile ofițerilor BCCOA Argeș au vizat locuințele a trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, bănuiţi de trafic de droguri de mare risc şi droguri de risc. Ulterior, în aceeaşi zi, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii DIICOT – ST Pitești, au prins în flagrant delict, în Bucureşti, doi bărbaţi de 29, respectiv 30 de ani, care ar fi oferit spre vânzare droguri de mare risc. Cei din urmă au și fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Unul dintre aceștia, MC, este fiul unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș. Surpriza este că nu se află la primul episod de acest fel. Acesta a mai fost reținut și în 2017, într-un lot foarte mare de 25 de persoane. La acel moment făcea parte dintr-o grupare care făcea trafic cu etnobotanice. A și fost condamnat pentru activitatea sa infracțională, iar la începutul acestui an obținuse liberarea condiționată, însă nu s-a bucurat prea mult de ea, din moment ce a călcat din nou strâmb și a ajuns în spatele gratiilor, cel puțin pentru o lună. 
 

Preluat: saptamanalul ancheta