Doi tineri au spus ”DA!” la Biserica de gheață de la Bâlea Lac!

Sâmbătă a avut loc inaugurarea oficială a complexului construcțiilor din gheață, în prezența ambasadorului Canadei în țara noastră Kevin Hamillton.  Turiștii au luat cu asalt telecabina care urcă la Bâlea Lac. Așteptarea lor a fost răsplătită cu un peisaj superb, munți acoperiți de zăpadă, soare, și un strat de omăt de 175 de cm.

CITEȘTE ȘI ... Argeșean înjunghiat în Alba Iulia! Bătaie și scandal în miez de noapte!

Deschiderea complexului de gheață a fost și mai specială, întrucât doi tineri îndrăgostiți au desis să-și unească destinele în biserica din vârful muntelui. Mirii sunt din Timișoara. Cununia religioasă a fost oficiată de un preot greco-catolic, iar petrecerea de nuntă a avut loc într-una din cabanele de la Bâlea Lac.

CITEȘTE ȘI .... Vrei sa eviți Valea Oltului? Soluția găsită de CJ Vâlcea...

Complexul de gheață de la Bâlea Lac, unic în România, cuprinde un Hotel de gheață cu 16 camere, trei igluuri și o biserică de gheață. Tematica din acest an este Muzica, iar camerele poartă numele și au fost decorate cu sculpturi în gheata înfățișând mari nume din muzica naționala și interanțională cum ar fi: Corina Chiriac, Gheorghe Zamfir, Holograf, Madonna,  Elvis Presley, Michael Jackson, Queen, The Beatles sau The Rolling Stones.

CITEȘTE ȘI ... Nepoata patronului de la SEND 92 a ieșit din comă! În câteva zile se va întoarce acasă!

În hotelul de gheață, deschis înca din ajunul Crăciunului, s-au cazat până acum peste 500 de turisti și alte câteva mii l-au vizitat. 
Tariful pentru o noapte de cazare la Hotelul de gheață este de 100 de euro pe cameră, iar pentru vizitare prețul unui bilet de intrare este 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. În această perioadă, singura cale de acces la Balea Lac este telecabina, cu plecare de la Balea Cascadă, iar prețul unei curse dus-întors este de 60 de lei.

Pana la 1 iulie, Transfăgărășanul este închis circulației pe tronsonul de mare altitudine, între Bâlea Cascadă, județul Sibiu, și Piscul Negru, județul Argeș.

În Munții Făgăraș, la altitudini de peste 1800 de metri, deci și în zona turistică Bâlea, riscul de avalanșă este însemnat, de gradul 3 pe o scară de la 1 la 5. De aceea turiștii care urcă la Bâlea Lac sunt sfatuiți să rămână în perimetrul cabanelor și al construcțiilor din gheață și să nu se aventureze pe versanți.

Sursa foto: Carmen Vulcan