Doi medici de la Urgenţe - diagnosticaţi cu COVID-19

Dr. Frătoaica: „Nu e vorba că sunt încălcate măsurile, pur şi simplu este foarte greu să scapi!”
 
La începutul lunii septembrie, doi medici din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean au fost diagnosticaţi cu COVID-19. 

Este vorba despre dr. Cristina Ţuculean şi de dr. Gheorghe Frătoaica. Unitatea în care aceştia îşi desfăşoară activitatea este cea mai expusă riscurilor, dat fiind faptul că aici se prezintă atât pacienţii care vin la testare, cât şi cazuri grave, care nu pot aştepta testul COVID.

Medicul Gheorghe Frătoaica are simptome uşoare, însă din precauţie, atât el, cât şi soţia s-au testat la primele semne. 
„Am tuşit eu un pic, soţia mea a tuşit şi ea, a făcut un pic de febră şi am zis să ne testăm. Şi am ieşit pozitiv. Ne-am internat pentru cele 48 ore, în vederea evaluării şi apoi ne-am externat şi am intrat în izolare la domiciliu.”, ne-a declarat acesta. 

Dr. Frătoaica ne-a declarat că nu a fost vorba de o încălcare a măsurilor de protecţie, dar, pur şi simplu, nu ai cum să scapi având în vedere activitatea pe care o presupune UPU.  
„Cu toate că nu este în atribuţia noastră, noi, cei din Urgenţă, realizăm testările la bolnavii care vin şi se prezintă la Judeţean. Mai sunt şi pacienţii care trebuie intubați, iar aici identific cel mai mare risc. Am avut foarte multe cazuri de acest tip şi chiar dacă îi bagi pe ventilaţie, când îţi pufăie în faţă riscul este foarte mare de infectare. Nu e vorba că sunt încălcate măsurile, pur şi simplu este foarte greu să scapi! Până la urmă este riscul profesional.”, ne-a explicat medicul Gheorghe Frătoaica. 

Domnia sa transmite argeşenilor sfatul că trebuie respectate regulile privind testarea şi izolare, chiar şi la simptomatologie minoră, condamnându-i pe cei care evită să se testeze atunci când au primele semne de COVID-19. 
„La primele semne te supui regulilor, te testezi, pentru că e bine şi pentru tine, şi pentru cei din jur. Cei care trag de timp şi neagă că au luat virusul, deşi simptomele sunt evidente, devin o problemă şi pentru ei, şi pentru noi.”, a punctat medicul.

 

Sursa: Săptămânal Ancheta