Măcelul de la Călinești provocat de un șofer de 70 ani! Căra 8 persoane, plus burlane și scule!

UPDATE 15:00 Accidentul a fost provocat de către un șofer de 70 ani. În afară de cele 8 persoane, mai căra în mașină burlane și scule.

Din primele date strânse de anchetatori reiese că accidentul mortal, ce a avut loc azi pe Drumul Național 7, în localitatea Călinești din Argeș, a fost provocat de un sofer in vârstă de 70 de ani. Acesta, aflat la volanul unui autoturism în care se aflau opt persoane, a vrut să întoarcă și a fost lovit în plin de alt autoturism care îl depășea. În urma impactului extrem de violent, toți ocupanții au ajuns la spitale. In mașina condusă de bărbatul de 70 de ani, din Pitești, se aflau rudele acestuia. Nepoții șoferului au fost duși la Pediatrie. Două femei însărcinate au murit, iar o a treia, tot gravida, și-a pierdut copilul. Din declarațiile strânse de la fața locului, cele 8 persoane de etnie romă sunt originare din Târgu Mureș, dar locuiesc legal în Pitești. Se pare că plecaseră la o lucrare( se ocupa de reparația sau înlocuirea tablei pe acoperișurile caselor), dar nu au mai ajuns la destinație.  Legal, in mașina cu care se deplasau trebuiau să fie maxim 5 persoane, nu 8( printre care și trei gravide), iar copiii trebuiau să călătorească asezati in dispozitive speciale. Pe langa faptul că în mașina erau trei persoane in plus, aceasta era înțesată cu scule și burlane. Șoferul imprudent este cercetat pentru ucidere din culpa și vătămare corporală din culpă. Acesta nu a putut fi testat cu etilotestul, dar i-au fost prelevate probe de sânge. 

UPDATE 13:50 O altă tânără rănită în accident, în vârstă de 18 ani, a pierdut copilul. Cea de-a patra femeie (28 ani) a fost operată, iar acum se află în secția de Terapie Intensivă, în stare critică. Cei doi copii minori duși la Pediatrie, o fetiță și un băiat, au răni ușoare. La fel și cei doi bărbați.

UPDATE ORA 13:00 Două dintre femeile rănite în accident (în vârstă de 28 ani, respectiv 45 de ani)  au murit la Spitalul Judetean în urmă cu puțin timp! Se pare că prima dintre victime este cea care a fost găsită inițial în stop cardio-respirator și care pierduse acum două ore și sarcina de opt luni. Cealaltă femeie, înainte de a muri, a declarat de asemenea să este însărcinată. Cea de-a treia femeie grav rănită se află, de asemenea, în stare critică. Ceilalți pacienți sunt stabilizați. Revenim cu detalii.

UPDATE 11:35 Medicii UPU anunță următoarele detalii despre starea celor șase pacienți sosiți la Spitalul Județean: Copilul femeii găsită în stop cardio-respirator a murit în pântecele mamei. Femeia în vârstă de 28 de ani are multiple traumatisme și se află în îngrijirea medicilor. Cea de-a doua tânără gravidă are, de asemenea, probleme în ceea ce privește sarcina prezentând - conform primelor evaluări medicale - o ruptură sau o desprindere de placentă. Cea de-a treia femeie se află deja în operație, cu hemoragie internă. Celelalte victime, femei și bărbați, prezintă contuzii toracice și abdominale.  

De asemenea, reprezentanții Poliției Argeș au explicat cum s-a întâmplat teribilul accidentul: șoferul unei mașini Volkswagen care se îndrepta dinspre Topoloveni către Pitești și în care se aflau, în afară de șofer, alți 6 pasageri nu s-a asigurat corespunzător la o manevră de întoarcere. A fost lovit puternic de către un Audi care se deplasa în aceeași direcție de mers. În cea de-a doua masină nu se afla decât șoferul. Toate persoanele implicate au suferit leziuni și au fost transportate la spital.

UPDATE 11:00 Medici au pierdut, între timp, lupta pentru salavarea victimei accidentului de la Valea Ursului, accident produs tot în această dimineață. Bărbatul a decedat la Spitalul Județean. Mai multe detalii despre tragedia de la prima ora cititi dand click aici.

UPDATE 10:32 Femeia însărcinată în luna a opta, despre care inițial s-a anunțat că a decedat, a fost resuscitată. Se află la Secția de Terapie Intenisvă, luptându-se încă pentru viața ei. Despre starea copilului din pântece nu sunt deocamdată informații.

Cei doi minori implicați în accident au ajuns, la rândul lor, la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Revenim!

UPDATE 10:00 Și cea de-a treia femeie însărcinată, intrată în stop cardio respirator a ajuns la Spitalul Județean Argeș. A fost stabilizată în ambulanță și a intrat urgent în îngrijirea medicilor de la UPU. Din cauza numărului mare de victime venite la SJU în urma accidentelor din această dimineață, toate celelalte persoane aflate în așteptare la Primire Urgențe au fost direcționate către Spitalul Militar.

UPDATE 09:42: Trei dintre victime, un bărbat și două femei însărcinate  - au ajuns deja la Spitalul Județean Argeș, unde au fost preluate de medicii de la UPU. Nu se cunosc deocamdată detalii despre starea victimei aflată în stop cardio-respirator, asupra căreia se efectuează manevre de resuscitare. Numărul victimelor a crescut la 8 persoane: 6 adulti și 2 copii.

UPDATE 09:17: O femeie însărcinată este în stop cardio-respirator, iar alte două femei - de asemenea, însărcinate - primesc îngrijiri medicale. Conform pompierilor ajunși la fața locului, sunt 5 victime adulte și 2 copii.

NEWS: Accident rutier între două turisme, la Călinești. Potrivit martorilor, sunt 4 victime, dintre care doi copii încarcerați. La fața locului se deplasează pompierii cu două autospeciale, echipajele de descrcerare, un echipaj SMURD și unul al Serviciului de Ambulanță. Revenim cu detalii.