(video) Doi batrani din Pitesti- lasati fara banii de inmormantare! Escrocul minor este cercetat in libertate!

"Mama, tata, am fost implicat intr-un grav accident rutier! Am dat cu masina peste o femeie. Am nevoie de bani, urgent! Mai multi bani! Eu sunt retinut la Politie. O sa vina fiul femeii ranite sa ia plicul. Mama lui e in stare critica. Tebuie sa ajunga urgent la un spital din Bucuresti! Ajutati-ma!", acesta a fost mesajul disperat care i-a facut pe doi soti din Pitesti sa dea 30 000 de lei unui escroc. 

Incidentul a avut loc la finele saptamanii trecute. Cei doi bătrâni erau singuri acasa cand au primit apelul telefonic de la asa-zisul fiu al lor care locuieste in Targoviste. 

Femeia a raspuns la telefon. A auzit o voce care semana izbitor cu cea a unuia dintre fiii sai. Baiatul plangea si isi ruga parintii sa il scape din situatia in care se afla. Initial,  femeia, care mai auzise despre inselatorii prin telefon, a mers la sotul ei sa ii povesteasca si sa alerteze Politia. Escrocul i-a facut insa pe amandoi sa creada ca povestea e una reala, ca apelul nu e unul fals si ca trebuie sa se implice. Asa s-a ajuns ca batranii, cu sufletul sfasiat de durere sa auda ca fiul lor e la Politie, sa puna intr-un plic banii pe care ii stransesera pentru a-si face cavouri si sa ii dea minorului care s-a dat drept fiul victimei. 

Cei doi soti povestesc ca au fost cateva indicii care le-au starnit suspiciuni cu privire la intreaga situatie (escrocul i-a tinut in telefon in permanenta pentru a nu putea suna pe altcineva, a ajuns de la Târgoviște la Pitesti foarte repede, etc), dar au fost dusi in eroare de vocea care semana izbitor cu cea a fiului lor, dar si de faptul ca cel care ii contactase cunostea detalii despre familie. 

30 000 de lei, atat a reusit sa incaseze minorul din Constanta in urma unui apel telefonic. Initial, batranii i-au spus ca au doar 20 000 de lei in casa, dar escrocul nu s-a multumit cu aceasta suma si a fortat nota. Norocul celor doi a fost ca imediat dupa ce au dat banii un viitor politist, vecin de-al lor, a aflat despre intreaga situatie si a alertat Politia.

Astfel, minorul a fost prins rapid si retinut pentru 24 de ore. Ulterior, prezentat instantei de judecata, s-a decis sa ramana in libertate, acesta fiind cercetat sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, pagubitul isi va recupera prejudiciul. 

Vecinii pagubitului sustin ca nu ar putea sa fie înselati nici in ruptul capului cu asemenea povesti despre care au tot auzit. Mai in gluma, mai in serios, unul dintre acestia spune ca a fost hot in tinerete si ca doar nevasta il poate pacali. 

Politistii atrag atentia tuturor cetatenilor cu privire la metoda Accidentul si ii sfatuiesc pe acestia sa nu dea bani necunoscutilor si in cazul in care sesiseaza astfel de fapte sa sune imediat la 112.