Doi bărbați trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală

În ziua de 21 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011 – 2015, un bărbat de 43 de ani, din Pitești, ar fi desfășurat activități comerciale, constând în achiziționarea și revânzarea unui număr de 81 de autoturisme second-hand, fără a declara la organul fiscal competent aceste operaţiuni, fără a înregistra veniturile realizate din aceste tranzacții şi fără a achita obligaţiile fiscale corespunzătoare.

Pentru recuperarea prejudiciului, stabilit la aproape 85.000 de lei, au fost intituite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

 

 

De asemenea tot în ziua de 21 ianuarie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăț au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înșelăciune. 

Din cercetări s-a stabilit că, în iulie 2019, un bărbat de 36 de ani, din Găești, județul Dâmbovița, ar fi postat pe un site un anunț de vânzare a unui buldoexcavator și ar fi solicitat de la cumpărător un avans în valoare de 2.000 de lei, în condițiile în care el nu ar fi deținut un asemenea utilaj.  

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.