Doi argeșeni întorși în țară amendați pentru nerespectarea carantinei! Verificările continuă

Aproape 2.000 de persoane şi aproape 170 de locaţii au fost verificate de poliţişti în ultimele 24 de ore. Activităţile de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu coronavirus se menţin la un nivel intens.

În ultimele 24 de ore, un număr de 239 de poliţişti și polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri). 

În cadrul activităților au fost verificate 1.835 de persoane, precum și 319 autovehicule, dintre care 144 de mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 141 de societăți comerciale din 169 de locații, unde forțele de ordine au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 176 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.000 de lei, după cum urmează: 

- 152 de sancţiuni, în valoare de 20.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-   22 de sancţiuni, în valoare de 5.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

-    2 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

 

Nu au respectat măsura carantinării

În ziua de 10 februarie, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeş, care efectuau verificarea persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării, au constatat că o tânără de 24 de ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, de pe raza aceluiaşi municipiu, ca urmare a revenirii dintr-o țară pentru care este instituită o astfel de măsură.

În urma celor constatate, cea în cauză a fost sancţionată cu 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia constatată a fost comunicată către D.S.P. Argeş.

În ziua de 9 februarie, poliţiştii locali din cadrul Poliției Locale Câmpulung, care acționau sub coordonarea Poliției Municipiului Câmpulung, pentru verificarea persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării, au depistat un bărbat de 32 de ani, care nu a respectat măsura carantinării, ca urmare a revenirii dintr-o ţară pentru care se instituie o asemenea măsură.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș, penru dispunerea măsurilor care se impun.