Doi argeșeni cercetați penal pentru câștiguri din vânzarea a peste 120 de autoturisme

Update: 

Poliţiştii au finalizat pe 11 ianuarie cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

"Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011 – 2017, fără a-şi organiza activitatea comercială sub o formă juridică, un bărbat de 45 de ani, din Piteşti, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă de venituri, prin desfăşurarea de activităţi comerciale, constând în achiziţionarea şi revânzarea unui număr de 85 de autoturisme second-hand", precizează IPJ Argeș.

Bărbatul a efectuat în acest interval zecile de tranzacții, cu o valoare totală de aproape 3,5 milioane de lei, iar obligațiile fiscale aferente tranzacțiilor erau de aproximativ 300.000 de lei.

"Mai precis, prin depăşirea plafonului special de scutire (35.000 euro) începând cu anul 2011, bărbatul avea obligaţia de a se înregistra în scopuri de TVA, de a conduce evidenţa livrărilor şi achiziţiilor, de a depune declaraţii de impozite şi taxe şi de a achita obligaţiile fiscale, valoarea totală a celor 85 de tranzacţii fiind de aproape 3.500.000 de lei, din care a obţinut venituri fără a declara şi achita obligaţiile fiscale aferente, calculate la aproximativ 300.000 de lei", se mai arată în comunicatul IPJ Argeş.

Pentru recuperarea prejudiciului au fost instituite măsuri asiguratorii.

 

 

Doi argeșeni sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni de evaziune fiscală în formă continuată după ce au cumpărat şi revândut autovehicule second-hand, fără a declara veniturile de pe urma tranzacţiilor şi fără a plăti taxe.

Unul dintre bărbaţi este suspectat că a vândut peste 120 de maşini, fiind acuzat de un prejudiciu de 40.000 de lei, potrivit Mediafax.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal care vizează activitatea unui bărbat acuzat de evaziune fiscală în formă continuată în urma unor activităţi de cumpărare şi revânzare a unor autovehicule second hand.

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2013 – 2017, fără a-şi organiza activitatea comercială sub o formă juridică, un bărbat de 44 de ani, din Piteşti, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă de venituri, prin desfăşurarea de activităţi comerciale, constând în achiziţionarea şi revânzarea unui număr de 123 de autoturisme second-hand. Pentru recuperarea prejudiciului, stabilit la aproape 40.000 de lei, au fost instituite măsuri asiguratorii”, a transmis, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Dosarul în care au făcut cercetării poliţiştii de la combaterea criminalităţii economice a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de trimitere în judecată.


 
Pentru fapte similare ar putea ajunge un alt argeşean, tot în faţa instanţei .

Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, este acuzat că începând cu anul 2011 a cumpărat şi revândut 21 de autoturisme second hand, pentru care nu a plătit taxe. În cazul acestuia, prejudiciul, estimat la aproximativ 2.500 de lei, a fost recuperat.

În acest context a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş urmând ca procurorii să decidă dacă îl trimit în judecată pe bărbat.