Documente necesare pentru înregistrarea unui nou născut

În contextul prelungirii stării de urgență pe teritoriul României, dată fiind publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 311/14.04.2020 a Decretului nr.240/2020, Serviciul Stare Civila din cadrul Direcției pentru Evidența Persoanelor a Municipiului Pitești, anunță aplicarea unor masuri dispuse de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date București . 

Pentru nașterile produse în unitatile medicale pâna la data intrării în vigoare a decretului (15.04.2020), în situatia în care certificatul medical constatator al nascutului viu a fost înmânat parintilor, transmiterea documentelor necesare pentru înregistrarea nasterii, se face de oricare dintre parinti pe adresa e-mail  -stare.civila@e-ep.ro, în termenul legal de de 30 de zile de la nasterea copilului.

Pentru nașterile produse după data de 15.04.2020 și pentru cele produse pâna la aceasta data, dar pentru care nu s-a transmis parintilor certificatul medical constatator al nascutului viu, transmiterea documentelor necesare înregistrarii nasterii se va face de persoana desemnata din unitatea medicala unde s-a produs nasterea, tot prin intermediul mijloacelor electronice.

Documentele necesare pentru înregistrarea nasterii sunt:

- Certificatul medical constatator al nasterii;

- Actele de identitate ale parintilor;

- Certificatul de casatorie, dupa caz.

- Declaratia unuia dintre parinti cu privire la domiciliul minorului, daca parintii au domicilii diferite.

De asemenea e bine de știut că documentul poate fi descarcat din link-ul http://e-ep.ro/formulare.html.

Serviciul de Stare Civila va transmite electronic, unității medicale o Dovada de înregistrare a nașterii, care va conține CNP-ul atribuit.

Trebuie menționat că la încetarea starii de urgenta:

- Parintii vor solicita eliberarea certificatului de nastere al nou –nascutului. 

- Va fi preluata declaratia de recunoastere a copilului din afara casatoriei data în fata ofiterului de stare civila sau a notarului public .- Declaratia parintilor cu privire la numele de familie al copilului, când acestia au nume de familie diferite .