Document. Starea de alertă în România se prelungește cu 30 zile!

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta hotarare:

Art.1 - Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.12.2020.
Art.2 - Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 14.12.2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa nr. 1.
Art.3 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2.
Art.4 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.
Art.5 - Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Starea de alertă în România va fi prelungită, iar hotărârea de guvern în acest sens va include aceleași măsuri prevăzute de actul normativ anterior, a declarat joi premierul interimar Nicolae Ciucă.

"E o analiză la nivelul Comitetului de specialitate care analizează toate aceste aspecte ce vor determina decizii la nivel guvernamental. Guvernul interimar pe care îl conduc în acest moment nu poate să ia decizii să modifice prea multe prevederi care se regăsesc în hotărârea privind starea de alertă. Ca atare, vom adopta, în următoarea şedinţă de Guvern, o hotărâre de Guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile și indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat Nicolae Ciucă.

În 12 noiembrie, Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, începând din 14 noiembrie.

Din 9 noiembrie în România sunt în vigoare noi restricții, precum obligativitatea purtării măștii de protecție și carantina de noapte - circulația pe timp de noapte este permisă între orele 23:00 și 5:00 doar din motive bine întemeiate și cu o declarație pe proprie răspundere.

Întreg documentul şi cele două anexe care conţin toate măsurile de prevenire şi control pot fi consultate la acest link.