Ginecologul Nataşa Nenițoiu - în libertate! A sechestrat, lovit și tâlhărit o pacientă

UPDATE, 12 decembrie:

Nataşa Nenițoiu, medicul ginecolog acuza de patru infracțiuni: lipsire de libertate, tâlhărie, lovire sau alte violențe și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, a ajuns ieri la Pachetul de pe lângă Judecătoria Pitești. În cazul doctoriței, magistrații au decis măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile și obligația de a nu profesa ca medic.

Nataşa Nenițoiu, în vârstă de 65 de ani, a fost acuzată că si-ar fi lovit și sechestrat o pacientă deoarece nu s-au putut înțelege asupra sumei de plată pentru o întrerupere de sarcină.

Cu toate că polițiștii argeșeni au constatat că medicul nu mai are nici drept de liberă practică, pentru că nu şi-a vizat certificatul de membru la Colegiul Medicilor, doctorița respinge acuzațiile:

„În primul rând este o minciună că nu am dreptul de a profesa. Poliția Argeș trebuia să adreseze o întrebare către Colegiul Medicilor București, în care să întrebe clar: doamna doctor este membră a Colegiului Medicilor București sau nu este membră? Nu se hotărăște dacă cineva are dreptul de a profesa în functțe de numărul de ștampile! Niciodată în 40 de ani nu am sechestrat pe nimeni!”, a declarat Natașa Nenițoiu.

 

Update:

Poliţiştii au constatat, în timpul cercetărilor, că medicul Nataşa Nenițoiu, despre ea ar fi vorba, nici măcar nu mai are drept de liberă practică, pentru că nu şi-a vizat certificatul de membru la Colegiul Medicilor, conform stirileprotv.ro.

În ultimii ani, doctoriţa a fost acuzată de mai multe ori, de către paciente, că ar avea un comportament agresiv, iar în 2014 DSP i-a închis cabinetul, pe motiv că punea în pericol starea de sănătate a femeilor.

----------------------------------------------------------------

În ziua de 10 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, tâlhărie, lovire sau alte violențe și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, şi au reținut o femeie de 65 de ani, din Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 22 iulie, în calitate de medic, după exercitarea unui act medical, cea în cauză nu s-ar fi înțeles cu pacienta în privința onorariului, împrejurare în care ar fi încuiat-o, alături de persoana care o însoțea, în sala de aşteptare a cabinetului medical, timp de aproximativ 30 de minute, ulterior agresându-le fizic.

Persoanele vătămate au reușit să părăsească cabinetul, ca urmare a intervenției unui martor, însă medicul ar fi refuzat să-i restituie pacientei rucsacul, în interiorul căruia avea mai multe bunuri.
Totodată, din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că femeia a exercitat profesia de medic, fără drept, neavând avizat certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 10 decembrie, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Pitești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat o percheziție la sediul clinicii, în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

După administrarea probatoriului, cea în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.