DJST Argeș - întâlnire cu voluntari și ONG-uri argeșene

Zilele trecute, la sediul DJST Arges au avut loc întâlniri consultative cu reprezentanții ONG-urilor argeșene, dar și cu tineri voluntari.
Scopul este îmbunătățirea colaborarii Direcției Județene pentru Sport şi Tineret Argeş și structurile asociative locale, precum şi a activităţii de tineret locale în ansamblu.
„În perioada următoare ne vom concentra pe discuţii cu toate ONG-urile interesate să acceseze fonduri de la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru finanţarea proiectelor de tineret şi vom acorda consultanţă pentru scrierea proiectelor, stabilirea activităţilor şi bugetarea acestora, încheierea parteneriatelor, astfel încât la momentul lansării apelurilor de finanţare, ONG-urile să fie pregătite să îşi depună solicitările”, a declarat Simona Bocanu, consilier în cadrul DJST Argeş.
"Până ni se aprobă bugetul, ne străduim să îmbunătățim cadrul de comunicare/colaborare între DJST Argeş și mișcările asociative de tineret din zonă, prin aceste întâlniri lunare, dar nu numai. Sunt optimist că ne vom atinge obiectivele şi în acest an", a declarat Adrian Bughiu - Directorul Executiv al DJST Argeș.
Astfel, la sediul DJST Arges, s-au întâlnit în data de 13 februarie, tineri care doresc să se implice în activităţi de voluntariat, venind cu propuneri concrete de activităţi destinate copiilor si tinerilor cu nevoi speciale, dar şi în domeniul educaţiei pentru sănătate, instruire prin metode nonformale.

CITEȘTE ȘI ... ÎN MIOVENI! Incendiu la un cabinet stomatologic


Deasemenea, în data de 15 februarie a avut loc întâlnirea cu reprezentanţii ONG, prilej cu care au fost prezentate domeniile de intervenţie prioritate, în viziunea MTS, pentru anul 2017. Au fost prezente şapte organizaţii neguvernamentale locale: Fundaţia Compartir, Asociaţia Terapie Ocupaţională, AIESEC Pitesti, Asociaţia Teatrul pentru Toţi, Asociaţia Zimbrul Carpatin, Asociaţia pentru dezvoltare locala „GHEPart”, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Arges, reprezentanţi din partea Consiliului Judeţean al Elevilor Argeş, Liceului Tehnologic Astra şi ai Colegiului Economic Maria Teiuleanu.
Participanţii au prezentat propunerile de proiecte pentru anul încurs, acestea acoperind o mare varietate de probleme ale tinerilor,identificate la nivel local. Au fost discutate posibilităţile de colaborare şi finanţare, pentru finalizarea cu succes a cât mai multor dintre acestea.