Distribuție Oltenia - peste 2 milioane de lei investiți in Pitești - 15 000 de beneficiari!

Distribuție Oltenia a emis un comunicat prin care informează că a alocat peste 2 milioane lei pentru modernizarea stațiilor electrice, care deservesc aproape 15 000 de consumatori din Pitești, in perioada martie - iulie 2017, fiind realizate lucrări de modernizare a acestor stații. Principalii beneficiari ai acestei lucrări de investiție sunt consumatorii din zona de Nord și Vest a orașului, cartierele: Banat, Razboieni, Traian, Gavana, Negru Voda (Nord).

Decizia de modernizare a acestor stații de transformare s-a bazat pe necesitățile de consum pe termen mediu și lung ale consumatorilor din zona și pe obiectivul operatorului Distribuție Oltenia de a le oferi o calitate sporită a serviciului de distribuție.


"Ce s-a modernizat:

Blocurile EPAM au fost inlocuite cu terminale numerice de protectie moderne de ultima generatie tip ABB si SIEMENS, asigurandu-se astfel continuitate in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor;
Inlocuirea dulapurilor de protectie si comanda cu unele de ultima generatie;

Implementarea logica AAR 0,4 kV;
integrarea noilor terminale numerice de protectie in sistemul SCADA.

Beneficiile pentru clienti:

Reducerea intreruperilor accidentale in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor;
Reducerea semnificativa a fluctuatiilor de tensiune;

Cresterea semnificativa a capacitatii de distributie a energiei electrice in concordanta cu nevoile din ce in ce mai mari de consum ale judetului Arges;
Reducerea timpului in realimentarea cu energie electrica a consumatorilor din zona statiilor Pitesti Nord si Pitesti Vest.
"
se arată in comunicat.