Disperare la Poiana Lacului: oamenii lăsaţi fără apă din Vinerea Mare

Lăsaţi de apă tocmai de Paşte, locuitorii comunei Poiana Lacului sunt în pragul disperării. Primarul Ion Dumitrache a făcut cale bătută la Prefectură pentru a rezolva, cât mai repede cu putinţă, această problemă stringentă pentru populaţie. „În plină pandemie, când ni se cere insistent să ne spălăm pe mâini şi să respectăm normele de igienă, suntem lăsaţi fără apă la robinet! E revoltător!”, ne-a declarat Ion Dumitrache.

„Am fost iniţial la prefectul Emanuel Soare şi i-am prezentat situaţia cerându-i soluţii rapide, deoarece nu este o chestiune care să suporte amânare. Pe unele zone avem apă cu intermitenţă, iar în altele nu este deloc. Sunt câteva sate care au rămas fără apă fix în Vinerea Mare!”.


Cum s-a ajuns aici ne explică tot primarul Dumitrache.

„Sunt două societăţi care fac să funcţioneze sistemul de alimentare cu apă. E vorba de Apă Argeş şi Apă Canal 2000 SA. Problema este la prima, care nu a realizat sistemul de pompare şi, astfel, apa nu este livrată la presiunea trecută în contractul încheiat cu Apă Canal. Din cât ştiu eu, anul trecut au achiziţionat cele 7 pompe necesare, în valoare de 30.000 euro, dar s-a blocat proiectul undeva şi nu s-au mai montat. Au rămas cu 3 pompe vechi, care nu au puterea necesară, aşa că noi suferim acum, fără apă. Deşi societatea care se face vinovată de această situaţie, Apă Argeş, aparţine Consiliului Judeţean, am preferat o discuţie cu prefectul, deoarece domnia sa conduce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi cred că este în măsură să ia nişte decizii radicale. Poate să demită conducerea societăţii, să dispună realizarea lucrării în regim de urgenţă...”, a mai explicat primarul comunei Poiana Lacului. 

 

 Dacă nu se rezolvă la nivel de judeţ, merge la premier


Primarul comunei este decis să meargă până în pânzele albe, iar dacă nu era vreme de pandemie, era decis să scoată 1.000 de localnici în faţa Prefecturii, la proteste.

„Am făcut adresă la Instituţia Prefectului, am prezentat şi circa 300 de semnături, strânse aşa pe fugă, însă dacă nu se rezolvă, eu merg săptămâna aceasta la premierul Ludovic Orban. Eu consider că nu poţi lăsa o localitate fără apă în perioada stării de urgenţă! Este un act criminal!”, a concluzionat primarul Ion Dumitrache.