Dispensarul din Budeasa şi Grădiniţa Caloteşti - la un pas de a fi date în folosinţă

În comuna Budeasa, lucrările la proiectele de investiţii s-au derulat chiar şi în ultimele două luni, deşi majoritatea activităţilor s-au redus drastic. Primăria Budeasa nu şi-a închis uşile şi a fost permanent deschisă publicului, cu unele măsuri privind accesul în incintă. Astfel, obiectivele stabilite au continuat să fie edificate, membrii echipelor de muncitori respectând regulile impuse pentru prevenirea răspândirii infecţiei COVID 19. 

 

 

 Investiţii executate în proporţie de 90%


Dispensarul uman este aproape de finalizare, fiind executat în proporţie de 90%. Exteriorul este finalizat, iar la interior mai sunt de montat corpurile de iluminat. Acesta va avea două cabinete medicale și un cabinet stomatologic, sală de tratamente, sală de așteptare, grupuri sanitare pentru pacienți, medici, dar și pentru persoanele cu dizabilități, centrală termică şi terasă acoperită. Investiţia este finanţată din bugetul local şi fonduri de la Consiliul Judeţean Argeş. 
La un pas de finalizare este şi Grădiniţa cu Program Normal Caloteşti. Acesta este un obiectiv ridicat de la zero, care va primi preşcolarii din această toamnă. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul financiar din partea Ministerului Educaţiei.

„Ne apropiem de finalizare cu grădinița cu două grupe de la Caloteşti. Mai sunt de efectuat doar lucrări de amenajare la interior, constând în montarea corpurilor de iluminat, a gresiei, a parchetului şi a obiectelor sanitare.”, ne-a explicat primarul Mihail-Nicolae Rachieru. 

 


 Urmează obţinerea avizelor pentru a demara lucrările la Căminul Cultural şi Sala de Sport


Primăria Budeasa a obţinut finanţare prin Compania Naţională de Investiţii, pentru două obiective necesare pentru comunitate: cămin cultural şi sală de sport. Demersurile sunt destul de avansate în cazul celor două investiţii. La acest moment se aşteaptă încă soluţiile tehnice pentru adaptarea la teren a proiectelor. În următoarele două săptămâni, după cum ne-a declarat primarul comunei Budeasa, Mihail-Nicolae Rachieru, pentru Sala de Sport şi Căminul Cultural se va depune proiectul la CNI pentru a se emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 
Între timp, pentru Baza Sportivă Găleşeşti primarul Mihail-Nicolae Rachieru a emis ordinul de începere a lucrărilor.

„Într-o săptămână jumătate îl voi depune la AFIR Târgovişte în vederea obţinerii avizului pe proiectare pentru a da startul lucrărilor.”, a mai adăugat edilul. 

 

 

 Când timpul va permite, încep pietruirile


În perioada următoare, se vor înreprinde lucrări de amenajare a uliţelor laterale străzilor principale.

„Am făcut contract de închiriere utilaje, iar când se va îndrepta vremea, vom începe lucrările de pietruire a străzilor ce necesită acest tip de amenajare.”, ne-a declarat Mihail-Nicolae Rachieru. 

 

 

Apel disperat către autorităţile judeţene: mistreţii au ajuns în curţile oamenilor!

Oamenii din Budeasa sunt terorizaţi de mistreţii care le-au distrus culturile. După ce că seceta a dat o lovitură grea agriculturii în acest an, previzionându-se recolte slabe, mistreţii prăpădesc şi ce a mai rămas.

„În starea de urgenţă, vânătoarea a fost interzisă. S-a ridicat interdicţia în starea de alertă, dar degeaba pentru că guvernul nu s-a sinchisit să dea cotele de recoltare. Au amânat cu 60 de zile prin ordin de ministru. Timpul trece şi culturile sunt distruse! Mistreţii au ajuns în curţile oamenilor! Am făcut note de constatare, dar asta nu readuce culturile la starea iniţială. Am înaintat adrese la Prefectura Argeş, am comisii de la Mediu, Garda Forestieră, APIA... Guvernul trebuie să găsească neapărat o soluţie să dea cotele de recoltare, nu se mai poate aştepta. După ce că se anunţă un an agricol foarte slab, puţinele roade pe care ar putea să le scoată oamenii de pe terenuri sunt  distruse de mistreţi.”, a explicat primarul Mihail-Nicolae Rachieru, trăgând un semnal de alarmă disperat, în numele întregii comunităţi din Budeasa.