Directorul Finanţelor: „Bibliotecarii din comune trebuie să ajute vârstnicii să depună declaraţiile online, prin biblionet”

Declaraţiile unice se depun doar online şi, pentru că mulţi dintre contribuabilii de vârsta a treia nu au nici cea mai vagă idee despre cum funcţionează un calculator, cu atât mai puţin să deţină unul, directorul Finanţelor Argeş a venit cu soluţia, pe care a comunicat-o primarilor prezenţi la Colegiul Prefectural de săptămâna trecută.

„La bibliotecile din localităţi există serviciul Biblionet conectat la internet de mare viteză. Vă rog să direcţionaţi o parte din contribuabili la biblioteci pentru a fi ajutaţi de bibliotecari să îşi completeze declaraţia unică, în cadrul Spaţiului Privat Virtual. Să nu mai vină la unităţile Fiscului, să meargă mai bine la biblioteca din comună. Sunt foarte multe persoane vârstnice care nu ştiu să folosească internetul şi au nevoie de îndrumare”, a informat directorul Dumitru Braia de la Finanţe.

CITEȘTE ȘI ... Alocațiile pentru copii au fost majorate

La această informare, primarul comunei Albota a venit cu o întrebare: „Dumneavoastră aţi văzut-o pe bibliotecara mea?! Credeţi că poate să facă acest lucru?!”. Şi, pentru că ne-a stârnit curiozitatea, am şi dat o fugă până la Biblioteca din Albota, că tot e la o aruncătură de băţ de Piteşti. Când am întâlnit-o însă pe bibliotecară, Ionela Costache, care conduce şi Centrul Cultural, ne-am dat seama şi care era nelămurirea Ducelui, iar pozele vorbesc de la sine... Întrebată de noile directive privind îndrumarea contribuabililor pentru a realiza raportare online în Spaţiul Privat Virtual, Ionela Costache ne-a declarat că nu ştie absolut nimic şi am cam pus la îndoială capacitatea sa de a oferi suport pentru completarea online a declaraţiilor unice.

CITEȘTE ȘI ... Discuții importante la CJ Argeș privind drumul expres Craiova – Pitești

L-am contactat şi pe primarul comunei Albota, Ion Dumitru, şi l-am întrebat dacă el consideră că bibliotecara de la Albota poate îndeplini solicitarea Finanţelor, iar domnia sa ne-a delclarat că nu doreşte să comenteze pe acest subiect. Probabil că nu este un caz singular şi s-ar putea ca această iniţiativă a Fiscului să nu aibă succesul scontat, dacă la biblionet nu vor fi oameni capabili să îi îndrume pe contribuabili. 
 

Sursa: saptamanalul ancheta