Directorul Filarmonicii Piteşti - la agăţat de minore pe internet!

Conversaţiile amoroase dintre un director de instituţie publică din Argeş, bărbat în toată firea, şi o minoră de 17 ani au făcut vâlvă săptămâna trecută, după ce au fost dezvăluite de către publicaţia online instituţiilestatului.ro. Deşi nu i-a expus numele, până la urmă faptele l-au dat în vileag. Craiul ce aborda minore pe Facebook este chiar directorul Filarmonicii Piteşti, Jean Dumitraşcu. Deşi divorţat, liber de contract, ca să zicem aşa, nu este scuzat de derapajul pe care l-a avut cu o puştoaică sub vârsta majoratului, comportându-se precum un adolescent în călduri. Din ceea ce ne-a declarat managerul publicaţiei online, Liliana Costache, conversaţia expusă este doar vârful icebergului, restul discuţiilor fiind de-a dreptul terifiante. Gestul este impardonabil, mai ales că şeful Filarmonicii avea cunoştinţă de faptul că destinatara mesajelor sale este o fată cu câteva decenii mai mică decât el.

 


 „Nu îţi poţi închipui că un om la vârsta lui poate să gândească şi să vorbească aşa ceva!”


Publicaţia care a făcut dezvăluirea a garantat că, dacă cel în cauză îşi va da demisia de onoare, nu îi va face public numele. La două zile după apariţia materialului pe instituţiilestatului.ro, în care se menţiona şi că este vorba de un director al unei instituţii de sub aripa Primăriei Piteşti, a apărut demisia lui Jean Dumitraşcu, director al Filarmonicii. Aşa s-au pus cap la cap piesele din acest puzzle, completat de poza de profil pe care o are la FB, ce coincide cu colţişorul rămas necenzurat din printscreenul convorbirilor.


„Nu i-am dat numele şi nu vreau să îl fac public. Scopul materialului era să plece dintr-o funcţie pe care nu o merită, nu are demnitatea să o deţină. Nu am vrut îi dezvălui identitatea şi pentru că e tată de fată, care e la început de viaţă şi nu este corect să plece cu nişte tinichele de coadă din cauza unui nenorocit. Fata cu care a vorbit este reală, e o minoră din zona rurală, iar ceea ce apare în convorbiri este mult mai grav decât ce am publicat noi. Am vrut doar să tragem un semnal de alarmă. Mesajele date de el sunt horror, te îngrozeşti! El e un animal care nu merită compasiune. Să aibă grijă cu minorele, că e grav. Nu îţi poţi închipui că un om la vârsta lui poate să gândească şi să vorbească aşa ceva!”, ne-a declarat Liliana Costache, managerul publicaţiei online instituţiilestatului.ro.

 

 

 


Vineri dimineaţa, pe 19 iunie, primarul municipiului, Cornel Ionică, declara pentru instituţiilestatului.ro că directorul prins la agăţat de minore şi-a înregistrat demisia şi că urmează să ia act de ea. Însă, în câteva ore, hârtia cu pricina s-a evaporat, pentru că iată ce ne-a declarat edilul Piteştiului, Cornel Ionică, în aceeaşi zi, pe seară:

„Eu eram în teren când m-au sunat colegii de la Primărie că Jean Dumitraşcu a venit să îşi înregistreze demisia. A avut o tentativă, dar nu şi-a depus-o. Când am revenit la birou am întrebat de demisie şi mi s-a spus că nu a mai înregistrat-o, a fost doar o intenţie, aşa că nu am avut de ce să mai iau act. El este tot director.”.

 

Cât despre cele petrecute, primarul Ionică a lăsat de înţeles că fiecare trebuie să îşi asume ce face, vorba ceea: capul face, capul trage!

„Dacă este real ce s-a scris, sunt organe abilitate care să ia măsuri, să cerceteze, nu pot eu să fac nimic pentru că ar fi un abuz. Dar este grav dacă e aşa şi intenţionez să avem o discuţie serioasă cu Jean Dumitraşcu. Din punctul meu de vedere, el să îşi asume treaba asta, pentru că îl priveşte.”, ne-a declarat Cornel Ionică.

 

După ce vineri a ezitat să îşi dea demisia, doar plimbând o foaie pe la Primărie, la începutul săptămanii, Jean Dumitraşcu a plecat în concediu.

 


 În timpul stării de urgenţă a fost singurul rămas la muncă, ca să facă postări pe Facebook...


Jean Dumitraşcu trece printr-o perioadă destul de neagră, mai ales că de o lună colegii de la Filarmonică îi cer în mod repetat demisia. Revolta angajaţilor a pornit de la faptul că pe ei i-a trimis în şomaj tehnic, în timp ce el a fost singurul rămas la muncă, plătit 100%, doar ca să facă postări pe Facebook şi, cum s-a dovedit acum, conversaţii nepotrivite. Mădălin Sandu, liderul Sindicatului Filarmonicii Pitești, ne-a declarat că plimbatul demisiei este un obicei mult prea cunoscut al managerului lor.

„Demisia și-a dat-o de 1000 de ori până acum și tot de atâtea ori și-a retras-o. Pentru noi nu mai are nicio valoare demisia sa de acum. Nici nu știm dacă până la urmă și-a dat-o, dacă și-a retras-o. Cert este că noi vom continua cu demersul nostru și vom face și grevă generală dacă va fi nevoie. Urmează ca săptămâna viitoare să susținem ultimul spectacol din această stagiune și apoi să intrăm în vacanță. Și-a calculat toți pașii și va trage de timp cu siguranță. Noi vom încerca să reluăm spectacolele în august și să continuăm demersurile de a-l demite, pentru ca din stagiunea din septembrie să avem un manager nou.”


Întrebat fiind cum a reacționat Jean Dumitrașcu la cererile repetate ale angajaților să-și dea demisia, Mădălin Sandu a răspuns:

„Nu a reacționat în niciun fel. Pur și simplu, stă ca o legumă și se uită la noi, fără să spună nimic.”


Despre posibile atitudini nepotrivite la adresa personalului feminin din Filarmonica Pitești, Mădălin Sandu nu a vrut să comenteze prea mult, afirmând că zvonuri poate au existat, dar că în lipsa unor probe nu se hazardează să facă supoziții.


Am încercat să obţinem un punct de vedere şi din partea împricinatului, însă în ciuda apelurilor insistente vreme de mai multe zile la rând şi în ciuda promptitudinii cu care de obicei ne răspundea de fiecare dată când reporterii noştri îl contactau pentru puncte de vedere, acum directorul Filarmonicii Piteşti nu a mai răspuns deloc. 

 

 

Redactori: Oana Bahrim, Iulia Bădulescu

Sursa: Saptamanalul Ancheta