Direcţia Silvică continuă războiul în instanţă pentru 32,8 ha din Pădurea Trivale

O bucăţică din comoara verde a municipiului face obiectul unui dosar din instanţă, Direcţia Silvică încercând să recupereze 32,8 ha de la moştenitoarea Ilenei Brătianu. Noul subprefect de Argeş, Andrei Ciungu, a mărturisit în cadrul unei conferinţe de presă că el este juristul Prefecturii care a reprezentat instituţia în acest dosar greu în care s-au luptat cu case mari de avocatură, dar care este pe făgaşul cel bun. S-a ajuns în instanţă, deoarece Ileana Brătianu, care a câştigat drept de proprietate în Răteşti, a primit teren, efectiv, în Pădurea Trivale, constând în 32,8 ha. Terenul s-a şi vândut între timp, iar Direcţia Silvică încearcă să recupereze peticul de pădure pierdut.

După cum a declarat Andrei Ciungu, în dosarul pe care l-a deschis Prefectura, prefectul fiind reclamant în nume propriu, s-a obţinut anularea titlului de proprietate al moştenitoarei Ilenei Brătianu, Helene Favra, pentru cele 32,8 ha. „Nu au fost anulate toate actele subsecvente efectuate, rămânând Direcţia Silvică să le rezolve, fiind acum în proces. S-a făcut un pas înainte prin anularea titlului de proprietate, ceea ce nu înseamnă şi anularea dreptului de proprietate. Adică ei au dreptul la teren, dar în Răteşti, nu în Trivale.”, a explicat subprefectul Andrei Ciungu, cel care este jurist în cadrul Prefecturii Argeş de 15 ani. 


Şeful Direcţiei Silvice ne-a declarat că acum aşteaptă termen la apelul făcut la decizia Tribunalului Vâlcea, care a fost halucinantă. „La Judecătoria Piteşti s-au anulat titlul şi toate actele subsecvente, actele de vânzare ulterioare şi tot ceea ce a dus la obţinerea titlului de proprietate, iar la Vâlcea au câştigat ei. Este absurd să pierzi un asemenea proces, aşa că am făcut apel, care se va judeca la Curtea de Apel Piteşti. Ei, conform deciziei instanţei, au drept să îşi ia teren la Răteşti.”, ne-a declarat Armand Chiriloiu, şeful Direcţiei Silvice.

 

Sursa: saptamanalul ancheta