ÎNCEPÂND DE AZI, ȘOMERII CARE SE ANGAJEAZĂ VOR PRIMI 15 500 LEI!

ÎNCEPÂND DE AZI, ȘOMERII CARE SE ANGAJEAZĂ VOR PRIMI 15 500 LEI!

Ordonanța 60, a cărei norme de aplicare au fost adoptate marți de Guvern, intră în vigoare astăzi, 3 decembrie. Astfel, șomerii și tinerii absolvenți vor primi stimulente la angajare.
Mai exact, șomerii care își vor schimba domiciliul la o distanță mai mare de 50 de kilometri pentru a intra în câmpul muncii, vor beneficia de o primă de instalare de 12. 500 de lei, iar cei care se vor muta împreună cu familia vor primi 15.500 de lei. Această primă de instalare se va acorda în două tranșe: o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data instalării şi o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

CITEȘTE ȘI ... ÎN ARGEŞ! Profesori fără salarii! Banii vor veni înainte de Crăciun!

Şomerii înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin 3 luni vor primi o primă de activare în valoare de 500 lei neimpozabilă.
Totodată, șomerii care se angajează vor primi o subvenție a navetei. Cuantumul acestei primei se calculează la 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi, proporţional cu numărul de zile în care persoanele în cauză desfăşoară efectiv activitatea la angajatorul la care se realizează încadrarea în muncă. Această primă de încadrare se va acorda lunar, pentru o perioadă de 12 luni, şomerilor înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil sau reşedinţa.

Sursa: știripesurse.ro