Din 2019, piteştenii îşi vor face buletinele în alt sediu

De mai bine de o lună, clădirea de pe str. Victoriei, nr. 42 - care pe vremuri servea ca sediu pentru filiala de tineret a PSD şi, mai târziu, pentru defuncta Termoficare 2000 SA - se află într-un amplu proces de reparaţii. Clădirea aparţine în prezent municipalităţii, care a cumpărat-o la una dintre licitaţiile de executare a bunurilor societăţii de termoficare a Piteştiului.

Această achiziţie îşi va găsi în curând utilitatea, deoarece după renovare clădirea va deveni noul sediu al Serviciului Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor Piteşti, adică instituţia aceea care eliberează piteştenilor actele de identitate: „Pentru astfel de servicii, cum este cel de Evidenţă a Persoanelor, sunt necesare spații care trebuie amenajate după cum prevede legea. Practic, acest serviciu este cumva similar cu cel al arhivelor, fiind obligația noastră să păstrăm documentele 100 de ani în anumite condiții. Imobilul a fost reamenajat în conformitate cu tot ce presupune o arhivă, adică spații de depozitare specifice, camere izolate și ignifugate, precum și camere separate pentru operatori”, a precizat primarul Cornel Ionică. Lucrările de reparaţii şi de consolidare a clădirii scot din bugetul local al Piteştiului aproape 16 miliarde de lei (340.000 euro). 


Daniela Trandafirescu, directorul executiv al instituției, abia așteaptă să se finalizeze lucrările pentru noul sediu. Asta, pentru că actualul sediu care este pus la dispoziția serviciului de către Consiliul Județean este unul înghesuit, și pentru cetățeni, și pentru angajații instituției, în fosta Bancorex funcţionând claie peste grămadă mai multe servicii ce presupun un aflux de sute de persoane zilnic: „Ne era necesar un spațiu mai mare, în primul rând pentru cetățeni și apoi pentru angajați. În actualul spațiu intrăm pe rând, se formează cozi, se așteaptă cu orele, pentru că nu am avut soluții. Odată cu noul spațiu vom descongestiona aglomerația existentă la acest moment. Mai mult, vom avea la dispoziție și camerele speciale pentru fotografii precum și spațiile pentru arhivarea documentelor”, a precizat directorul instituției, care speră ca cel mai târziu în primăvara anului 2019 să se inaugureze noul sediu. 

Sursa: saptamanalul ancheta