DIICOT scoate la lumină averea fabuloasă a fostului ginere al primarului Ionică!  Vile în Miami, vile în România, Lamborghini...

În urmă cu două săptămâni, „Ancheta” scria despre faptul că fostul ginere și fostul cuscru al primarului Cornel Ionică au fost trimiși în judecată de către DIICOT pentru săvârşirea unui lung şir de infracţiuni: delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; evaziune fiscală, în formă continuată; spălare a banilor, în formă continuată; instigare la delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la spălare a banilor, în formă continuată; complicitate la spălare a banilor; complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată. Cu acest prilej, se făcea referire şi la două disjungeri din acest dosar. 

Dat în gât de propriul tată, Ionuţ Eftime s-a ales cu alt dosar

Potrivit anchetatorilor, unul dintre dosarele disjunse îl are în centru pe fostul ginere al primarului Cornel Ionică. În această nouă cauză, Ionuț Eftime este anchetat pentru spălare de bani. Astfel, potrivit rechizitoriului, Ion Eftime, tatăl lui Ionuț, a formulat un denunţ la DIICOT în care a evidențiat următoarle aspecte: 

„În perioada 2008-2017, au fost achiziţionate de către Ionuţ-Adrian Eftime, prin intermediul mamei sale, Lelia Eftime, un imobil (vilă) în Piteşti, în valoare de 450.000 euro, un alt imobil (apartament) pe str. Fabricii din Bucureşti, în valoare de 100.000 euro, şi încă un imobil (vilă) pe str. Priporului (…) din Bucureşti, în valoare de 850.000 euro. Pentru achiziţionarea imobilelor, Ionuţ-Adrian Eftime a plătit cu bani cash. Ulterior, cele 3 imobile au fost vândute sau transferate pe numele unor rude ale lui Ionuţ-Adrian Eftime (Liviu Copulescu, vărul primar al lui Ionuţ – în cazul vilei din Piteşti). Tot în această perioadă, Ionuţ-Adrian Eftime a achiziţionat una sau două vile în Statele Unite ale Americii – Florida, Miami, în valoare de peste 1.000.000 euro fiecare. De asemenea, Ionuţ-Adrian Eftime a achiziţionat un autoturism Lamborghini şi unul Bentley, împreună cu două Cadillac Escalade. În jurul anului 2012, GEDP SA a încheiat un contract de publicitate stradală cu societatea X din Bucureşti, ce avea sediul central de distribuţie în Piteşti. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de 2 ani, pe o sumă de aproximativ 40.000 euro pe lună, prelungit ulterior cu încă un an, pentru o sumă sub 20.000 euro pe lună”, se arată în denunțul făcut de propriul său tată. 

 Ion Eftime

 

Plecând de la acest denunț la DIICOT București, procurorul de caz a deschis un nou dosar penal pentru infracţiunile de spălare de bani şi delapidare lui Ionuț Eftime, în rechizitoriu fiind consemnate următoarele aspecte: „Cu privire la sumele de bani încasate de către GEDP SA de la X, Ion Eftime a susținut faptul că acestea, în majoritate, au fost scoase în numerar din GEDP SA, de către Liliana Spiridon, la dispoziţia lui Ionuţ-Adrian Eftime. Concluzionând, cu privire la acest denunţ formulat de către inculpatul Ion Eftime la data de 07.09.2017, pentru care s-a extins in rem urmărirea penală la data de 08.09.2017, având în vedere că cercetările cu privire la aceste fapte nu sunt complete, se va dispune disjungerea cauzei cu privire la aceste aspecte, formarea unui nou dosar unde vor fi continuate cercetările”.

 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta