Diana Eftene:”Admir femeile independente care ştiu cine sunt şi în prezenţa şi în absenţa unui bărbat”

Este un manager tânăr, mult prea tânăr cum au considerat unii, care însă a dovedit că vârsta sa este un atu, venind la pachet cu dedicarea, puterea de absorbţie şi de valorificare a informaţiilor noi, plus capacitatea de adaptare. Diana Eftene conduce, din iulie 2018, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Argeş, funcţie ocupată în urma susţinerii unui concurs. În paralel, este consilier judeţean PSD şi preşedinte al Organizaţiei de Tineret a partidului, fiind unul dintre cei mai activi membri de partid. 


„Cu toate că este foarte complicat să fii femeie, eventual şi tânără şi să fii primită cu braţele deschise, constribuţia doamnelor în societate s-a intensificat vizibil şi trăim într-o lume în care femeile au reușit să spargă acest «zid» și să acceadă la posturi de conducere care, în urmă cu câteva decenii, erau rezervate doar bărbaţilor.”, concluzionează Diana Eftene. „Consider că femeile au câteva avantaje în faţa bărbaţilor, dar sunt şi penalizate la anumite capitole, având în vedere că am rămas tributari unor prejudecăţi care, uneori, fac femeia să fie mai puţin apreciată profesional. Femeile manager se disting clar de stilul masculin prin modul de comunicare, pentru că au puterea să comunice mai bine decât bărbaţii şi sunt mai consecvente. Pe de altă parte, empatizează mai bine şi ascultă părerea tuturor membrilor echipei, iar coeziunea grupului întotdeauna duce la rezultate foarte bune.”, punctează directorul AFIR Argeş. 


„De asemenea, sunt mai organizate - este şi o caracteristică nativă. Rareori poţi întâlni în echipe conduse de femei sincope în comunicare şi persoane care nu ştiu cu exactitate ce au de făcut. Femeile ştiu foarte bine să delege activităţi, să nu lase nimic la voia intâmplării, să organizeze şi să evalueze situaţiile până la ultimul detaliu, astfel încât lucrurile să se desfăşoare ca la carte şi să nu apară probleme neprevăzute pe care să nu le poată gestiona cu uşurinţă. Şi, nu în ultimul rând,  să nu uităm de capacitatea intuitivă mult mai profundă decât cea a bărbaţilor.”, enumeră aceasta atributele specifice doar femeilor. 


 

Diana Eftene nu şi-a ales un model anume, însă a mărturisit că admiră

„femeile puternice care spun ceea ce gândesc şi ceea ce simt, fiindcă autenticitatea e foarte importantă, care încă mai cred că mai pot face ceva, atât cât le stă în putere, pentru ca lumea noastră de azi să fie cea în care forţa binelui are şanse reale să clădească mai mult decât distrug ipocrizia, ignoranţa, răutatea... Admir femeile independente care ştiu cine sunt şi în prezenţa şi în absenţa unui bărbat.”, încheie aceasta.