Diana Eftene: Un vechi proverb spune: femeia este casa și casa este baza societății!

Din septembrie 2017, coordonează activitatea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Argeş. În cei trei ani pe postul de conducere, Diana Eftene şi-a demonstrat abilităţile de manager şi a reuşit să pună în slujba instituţiei entuziasmul vârstei, obţinând o activitate eficientă a echipei pe care o are alături. În paralel, este consilier judeţean PSD şi preşedinte al Organizaţiei de Tineret, reuşind să împletească astfel cariera profesională cu cea politică. 

 

 

 Există femei din domeniul dumneavoastră de activitate care v-au servit ca inspiraţie, ca model?


- Da, categoric! În viața fiecăreia dintre noi există, de-a lungul vieții, cel puțin o femeie care ne inspiră, acea femeie care ne-a făcut să vedem altfel lucrurile sau ne-a dat curaj la un moment dat. Sunt multe femei puternice pe care le admir, lista este mai lungă. Sunt femei care au abilitatea de a organiza și de a conduce echipe performante, femei care inspiră și au o atitudine constructivă și dorința de a găsi mereu soluții în ciuda barierelor pe care le întâmpină.

 

 

 Ce sfat i-aţi da unei tinere care îşi începe acum parcursul profesional?


- Sfat e mult spus, dar aș recomanda, în primul rând, răbdare și corectitudine. Un om corect, nu are de ce să se teamă. Când vorbim de partea feminină, eventual și tânără, este mai greu să te afirmi sau să fii primită cu brațele deschise. Femeile trebuie să muncească mai mult ca să fie luate în serios și să ajungă să concureze de pe poziții de egalitate cu un bărbat. De aceea, important e să nu ignore educația și să lupte pentru ceea ce îi place și își dorește, pentru că altfel va trebui să accepte ceea ce îi oferă ceilalți. Calea muncii cinstite e mereu cea mai grea, dar și cu cele mai mari satisfacții.

 

 

 Cum definiţi rolul femeii în societate, raportat la vremurile noastre?


- Un vechi proverb spune: femeia este casa și casa este baza societății. Așadar, cred că nu doar în vremurile noastre, ci dintotdeauna, rolul femeii a fost unul extrem de important, iar în prezent, contribuția doamnelor în societate s-a intensificat vizibil. De asemenea, statutul juridic al femeilor, fără îndoială, s-a îmbunătățit, dar, din păcate, egalitatea este departe de a fi o realitate. Chiar dacă femeile au aceleași drepturi ca și bărbații, ele nu au întotdeauna acces egal la oportunitățile oferite bărbaților. Femeia de azi este, fără doar și poate, rezultatul a sute de ani de muncă și efort de autoperfecționare.

 

 

 Ce obiective v-aţi trasat pentru acest an?


- Cred că simplul fapt că în prezent pot să fac ceea ce îmi doresc, adică am șansa, libertatea și capacitatea, e o mare reușită. Mă consider o fire foarte optimistă, iar unul dintre beneficiile majore ale optimismului este că îți dă puterea să faci multe lucruri, să-ți faci planuri și să pornești la drum. Nu-mi place rutina și nu mă plictisesc niciodată. Pentru mine, succesul înseamnă să fac cu drag ceea ce fac și să las ceva bun în urma mea. Anul acesta mi-am propus ca cele mai importante obiective să fie trasate în zona personală.