DGASPC Argeş pregătește tabere la munte şi la mare pentru copiii instituţionalizaţi

În această perioadă, conducerea DGASPC Argeș a demarat întocmirea documentelor pentru organizarea taberelor destinate copiilor din centre.

94 dintre copii vor pleca în familii, cererile în acest sens fiind deja transmise spre aprobare în atenţia inspectorilor DGASPC. În structura instituției funcționează 14 centre rezidențiale care găzduiesc la acest moment un număr de 380 de copii cu și fără dizabilități, unii dintre ei abandonați definitiv de părinți:

„Aceşti copii nu au posibilitatea să crească în propria lor familie, noua «familie» din centrele de plasament le oferă bucuria de a descoperi lumea înconjurătoare şi de a învăţa lucruri noi. Prin urmare, vacanţa vine şi pentru copiii aflați în grija noastră şi cu mare nerăbdare i-am anunțat că vor petrece pe litoral vacanța de vară, dar și la munte”, a declarat directorul DGASPC, Adrian Macovei.

Spre exemplu, copiii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate „Sf. Constantin şi Elena” Piteşti merg în staţiunea Costinești, iar cei de le Complexul de Tip Familial Valea Mare, Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr şi Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung, la Eforie Sud. Dar și beneficiarii altor centre au organizate tabere în stațiuni de pe litoralul Mării Negre (Casa de Tip Familial Câmpulung, Complexul de Tip Familial Dumbrava Minunată Piteşti, Centrul de Tip Familial Găvana Piteşti, Complexul de Tip Familial Casa Noastră Piteşti, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilităţi Câmpulung).

Copiii de la Complexul de Servicii pentru Copii cu Dizabilităţi Costeşti merg în tabără, în acest an, la munte.

De asemenea, în afara programărilor efectuate strict pentru taberele din acest an, copiii din centre vor beneficia și de alte activități similare. Vor beneficia de excursii, ieșiri în ștrand, activități în aer liber, drumeții la cetățile medievale din județele învecinate: Centrul de Tip Familial Găvana Piteşti (tabără la Arefu şi activităţi în aer liber), Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate „Sf. Constantin şi Elena” Piteşti (plimbări în parc şi participare la spectacole de teatru), Complexul de Servicii pentru Copii cu Dizabilităţi Costeşti (excursie la Mănăstirea Curtea de Argeş; vizită la Grădina Zoologică din Piteşti şi drumeţii), Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung (ateliere de lucru la Muzeul Goleşti; drumeţii în împrejurimi; vizite la Mănăstirea Ciocanu şi la Pensiunea Brătioara, Bughea de Jos; participare la manifestările dedicate Zilelor municipiului Cîmpulung, 20 - 27 iulie, vizită la Muzeul de Istorie; activităţi la bazinul de înot;), Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr (drumeţii; picnic şi activităţi sportive), Complexul de Tip Familial Casa Noastră Piteşti (vizite la Muzeul Judeţean, Planetariu, Grădina Zoologică şi la Mănăstirea Trivale, activităţi recreative la bazinul de înot, ştrand), Complexul de Tip Familial Valea Mare (excursii în împrejurimi; activităţi în Parcul Lunca Argeşului, ştrand, zona Făget, platoul Ştefăneşti, vizită la Grădina Zoologică Piteşti; excursii la Mănăstirea Curtea de Argeş şi Cozia; jocuri recreative), Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilităţi Câmpulung  (tabără la Moeciu; excursii la Braşov şi la Cetatea Râşnov, picnicuri la Voina şi Brusturet, activităţi recreative în centru), Complexul de Servicii pentru Copiii cu Handicap Trivale - tabără la Arefu, jocuri de creaţie, activităţi la Ştrandul Trivale şi activităţi sportive. 

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta