Dezvoltatorul Piteşti Residence achită circa 3.700 euro pe lună Primăriei pentru închirierea domeniului public

# S-a obligat şi la amenajarea unui parc şi a aleilor de acces

Un nou ansamblu rezidenţial se ridică în capătul Căii Bucureşti, în vecinătatea Centrului de Afaceri, ce se remarcă prin arhitectura avangardistă şi finisajele high - class. Dezvoltatorul promite o calitate superioară faţă de primul proiect, Piteşti Residence, amplasat în Craiovei. Şi în cazul acestuia s-a mizat pe calitate şi confort, astfel încât noii locatari să beneficieze de confort sporit, dar şi de costuri reduse la întreţinere, prin prisma sistemelor de izolaţie utilizate. Deşi construcţia din punctul zero al Piteştiului a început de curând, şantierul fiind deschis în luna mai, s-au vândut deja 30% din unităţile locative, cumpărătorii fiind atraşi atât de calitatea şi stilul proiectului, cât şi de zona ultracentrală în care este situat. Termenul de predare la cheie a apartamentelor este primăvara anului 2020.

În procesul de construcţie, pentru etapele pe care le presupune ridicarea imobilului de 10 etaje, dezvoltatorul SC Titidan SRL a fost nevoit să utilizeze şi terenul din vecinătate, care nu îi aparţine, fiind domeniul public, administrat de Primăria Municipiului Piteşti. Pentru a folosi acest spaţiu, dezvoltatorul a închiriat de la Serviciul Public de Patrimoniu, pentru 2 ani, suprafaţa de 385 mp, pentru 9,6 euro/mp/lună, ceea ce duce la o chirie lunară de circa 3.700 euro, bani care intră în bugetul municipiului, pentru un teren care, în restul timpului, nu produce nimic şi era utilizat, în mod gratuit, de către locatarii din zonă. Mai mult, la finele perioadei de închiriere, dezvoltatorul Piteşti Residence şi-a luat angajamentul să amenajaeze spaţiul, prin crearea unui parc cu zone verzi şi căi de acces, nu doar să predea amplasamentul la starea iniţială, care nu era una foarte bună. Terenul închiriat va fi utilizat mai intens în procesele de ridicare a clădirii, când va fi nevoie de macara, ulterior, eliberându-se o parte din zonă.

# Pentru locatari se va amenaja o parcare în vecinătate

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu ne-a declarat că, în baza unei hotărâri de Consiliu Local, sunt stabilite tarifele de închiriere pentru domeniul public şi că nu este singurul investitor privat care a încheiat un asemenea contract pentru domeniul public. „Ei ne plătesc o sumă lunară şi au obligaţia de a respecta normele în vigoare privind construcţiile. Pentru municipalitate, la acest moment, investiţia reprezintă bani din chirie şi, ulterior, taxe şi impozite la bugetul local. Este un deranj pentru locatarii din vecinătate, care s-au arătat foarte revoltaţi, dar trebuie să înţeleagă că astea sunt legile, iar ei au dispus de acea suprafaţă, care, conform tuturor actelor cadastrale, este a municipiului, fără nicio taxă. Am căutat o soluţie şi pentru autoturismele lor, deoarece nu mai au unde să le parcheze şi le vom amenaja un spaţiu în imediata vecinătate.”, ne-a declarat viceprimarul Sorin Apostoliceanu.