Dezinfecţie generală în toată comuna Mărăcineni

Dacă în toate localităţile s-ar aplica măsurile de igienizare, aşa cum se întâmplă zilele acestea la Mărăcineni, lupta cu noul coronavirus ar fi mult mai uşoară. Primarul Nicolae Dascălu şi echipa sa din conducerea administraţiei locale a comunei Mărăcineni au conştientizat că cel mai bun aliat în acest război este curăţenia, în acest sens la nivelul localităţii de lângă Piteşti fiind demarată o amplă acţiune de dezinfecţie, fiind luate la rând toate străzile comunei. De asemenea, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Primăria Comunei Mărăcineni  dezinfectează permanent şi locurile de joacă, şi spațiile publice. Mai mult, la începutul acestei săptămâni, mai exact în zilele de luni şi marţi, 30 şi 31 martie, sunt programate dezinfecții pe scările tuturor blocurilor din Mărăcineni (blocuri centru, blocuri SMA, blocuri și vile ICDP), cetăţenii fiind rugaţi să evite pe cât posibil ieșirile din casă în aceste zile.

 


 Primarul Nicolae Dascălu a înfiinţat Banca de Alimente


O altă iniţiativă lăudabilă a primarului Nicolae Dascălu vizează sprijinirea, în această perioadă, a persoanelor din categoriile defavorizate, în special bătrâni care nu au niciun ajutor. În acest sens, au fost identificate persoanele cu vârsta peste 65 de ani cu probleme de sănătate şi fără aparţinători din satele Mărăcineni şi Argeşelu, care sunt monitorizate de către oamenii primăriei de două ori pe săptămână. Pentru aceşti oameni năpăstuiţi primarul Dascălu a înfiinţat aşa-zisa „Bancă de Alimente”, prin intermediul căreia alimentele donate sunt colectate, stocate în spațiile de depozitare special amenajate, sortate și distribuite persoanelor și familiilor sărace din  comuna  Mărăcineni: 


„Primăria Comunei Mărăcineni aduce la cunoștință tuturor celor care doresc să acorde un ajutor persoanelor fără venit sau cu venituri foarte mici să doneze produse alimentare neperisabile, produse igienico-sanitare etc. Acestea se pot dona în spatiile amenajate din incinta magazinelor SC Alexim 92, SC Terrakamic (La Doi Pași-Lotas), La Doi Pași - Argeșelu (Deliu). Multumim încă o dată celor care ne-au ajutat și ne ajuta în continuare” - mai spune edilul.
În paralel, primarul Nicolae Dascălu şi reprezentanţii Primăriei Mărăcineni au popularizat la nivelul localităţii măsurile instituite de către autorităţile centrale. „Am adus la cunoştinţa tuturor cetăţenilor decretul președintelui României nr. 195/16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, ordonanţele militare, toate ordinele date, dar și hotărârile Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Ținem legătura în permanență cu cetățenii prin diverse căi de comunicare - prin intermediul paginilor de socializare, al site-ului Primăriei, anunţuri etc.”, explică primarul Nicolae Dascălu. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta