Dezastru la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi!

Este deja arhicunoscut faptul că la acest moment judeţul nostru duce o lipsă acută de forţă de muncă, marile firme începând deja să-şi orienteze atenţia către muncitorii din alte ţări. Pentru a veni în sprijinul celor fără un job, dar mai ales al angajatorilor, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş organizează periodic burse ale locurilor de muncă.

De curând, AJOFM a organizat bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, actiune al cărei scop era acela de a facilita tinerilor abia ieşiţi de pe băncile şcolilor o întâlnire directă cu potenţialii angajatori, dar nu numai acestora. La acest eveniment au participat 32 de agenţi economici care au prezentat o ofertă de 467 locuri de muncă disponibile, meseriile cele mai solicitate de către angajatori fiind cele din industria auto, industria prelucrărilor mecanice, hoteluri şi restaurante, industria alimentară, textilă, construcţii civile şi industriale, transporturi, servicii către populaţie şi comert.

Dacă altădată era omor pe locurile de muncă vacante, iar cozile formate de către cei care căutau de muncă se întindeau pe zeci de metri, de această dată numărul participanţilor din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a fost chiar mai mic şi decât locurile de muncă oferite, doar aproximativ 350 de persoane fiind prezente la evenimentul ce a avut loc la Casa Cărţii din Piteşti. Totodată, au fost căutate şi persoane cu studii superioare, iar pentru acestea au fost puse la dispoziţie 23 posturi vacante,    majoritatea fiind destinate pentru profesia de inginer. La finalul evenimentului, în urma interviurilor de angajare, doar 55 de tineri absolvenţi au fost selectați în vederea angajării, acest lucru demonstrând încă o dată criza în care se află judeţul nostru din perspectiva forţei de muncă. 
 

Sursa: saptamanalul ancheta