(VIDEO) „Deșteaptă-te, române” răsună din mașinile de poliție în semn de mulțumire

„Deșteaptă-te, române” răsună din mașinile de poliție în semn de mulțumire 


Imnul României răsună din toate mașinile de poliție din țară, începând de sâmbătă, de la ora 17:00, fiind o acțiune în semn de mulțumire pentru cei care respectă carantina.

”În semn de mulțumire pentru românii care respectă carantina și stau acasă, polițiștii vor difuza, în toată țara, la ora 17.00, imnul României în megafoanele rampelor de pe autospecialele de poliție”, anunță sindicaliștii Europol.

Potrivit Sindicatului Polițiștilor Europol, demersul aparține Centrului de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Polițiie Române.

CITEȘTE ȘI ... Nu a respectat măsurile de izolare! Tânăr plasat în carantină și amendat cu 5000 de lei

 

Mai mult, conform unui ordin emis, astăzi, de Ministerul Afacerilor Interne, „pe perioada stării de urgență, autospecialele structurilor aparținând Poliției Române, Poliției de Frontieră Române și Jandarmeriei Române, aflate în activități de patrulare pe timp de zi, difuzează prin sisteme de avertizare acustică din dotare, primele trei strofe ale imnului de stat al României.”

Difuzarea se realizează, cu autospeciala de staționare, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 17:00 și 21:00, se mai arată în ordinul emis de MAI.