Descinderi la Moșoaia! Ciocan din piatră, posibil din patrimoniul cultural național, găsit la un argeșean acasă!

UPDATE:

La Moșoaia, polițiștii au descins acasă la un bărbat în vârstă de 60 de ani. Omul a participat în urmă cu ceva timp la niște săpături care făceau parte din realizarea planului urbanistic al localității. De acolo, bărbatul a plecat cu un ciocan din piatră pe care l-a găsit în pământ. Unealta a fost găsită la argeșean acasă și predată pentru expertizare Direcției de Cultură. Se continuă ancheta.

În această dimineață, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au recuperat o unealtă bipenă, deținută de un bărbat, susceptibilă a aparține patrimoniului cultural național al României.

La data de 4 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Moșoaia, la locuința unui bărbat bănuit că ar fi deținut în mod ilicit obiecte care fac parte din patrimoniul național cultural al României. Cu ocazia percheziției, polițiștii au identificat o unealtă din piatră, bipenă, susceptibilă a proveni din patrimoniul cultural național al României.

Bunul a fost ridicat și predat Direcției Județene de Cultură Argeș pentru expertizare și stabilire a provenienței și importanței istorice. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.