Deschiderea școlilor în Argeș: Suntem aproape de scenariu roșu

Conform unui document consultat de jurnaliștii G4Media.ro, Argeșul se apropie vertiginos de cel mai grav scenariu în cazul redeschiderii școlilor, cel roșu, asta însemnând că unitățile școlare rămân închise, iar cursurile se fac online. În acest moment, noi ne clasăm în scenariu galben, în care copiii de grădiniță și din clasele primare, a 8-a și a 12-a merg la școală, iar restul la decizia autorităților locale.

În acest moment, județul nostru are 2,37 cazuri / 1000 locuitori în ultimele 14 zile.

 

 

Roșu, galben și verde. Ce înseamnă cele trei scenarii pentru noul an școlar 2020 - 2021 și cum se vor desfășura orele


Scenariul verde

Este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile. În cazul scenariului verde, în care este prevăzut ca toți copiii să meargă la școală, acest lucru este obligatoriu, nu opțional.


Scenariul galben

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.


Scenariul roșu

Scenariul roșu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.