Doi argeșeni în finala de bob la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea

 Deschideți televizorul la ora 13:00! Doi argeșeni concurează la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea
 

UPDATE ora 15.45  Cei mai tineri participanţi la proba de bob dublu, argeşenii de doar 19 ani Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi, au terminat concursul pe locul 18 în clasamentul general. Vicecampioni mondiali de juniori, tinerii argeşeni sunt abia la început de carieră, astfel că rezultatul de azi poate fi considerat o performanţă de excepţie, cu atât mai mult cu cât au depăşit echipaje cu experienţă, din ţări cu tradiţie în sporturile de iarnă. 

UPDATE LUNI 19 FEBRUARIE. Performanţă excelentă! Echipajul de dublu de la bob, format din argeşenii Mihai Tentea şi Cipran Daroczi, s-a calificat în finala competiţiei, care se va desfăşura astăzi, 19 februarie, cu începere de la ora 15.00, ora României. După desfăşurarea a trei manşe, în finală au rămas 20 din cele 30 echipaje care au intrat ieri în concurs. Pe ordinea de start a finalei, România figurează ca fiind al doilea echipaj care va concura.

 

UPDATE ora 18.00  - După două manşe, echipajul format din Mihai Tentea şi Cipran Daroczi se află pe poziţia a 16-a în clasamentul general. Mâine, tinerii sportivi argeşeni revin pe pista de concurs pentru ultimele două manşe, care vor începe de la ora 13.15 ora României. 

UPDATE ora 14.10 - Sportivii argeşeni ocupă locul 14 în clasamentul provizoriu după prima manşă, din cele 30 de echipe care evoluat astăzi, performanţă remarcabilă dacă ţinem cont că cei doi boberi din Mărăcineni sunt cei mai tineri din concurs, ei participând până acum doar la competiţii de juniori şi tineret.

Zilele acestea, în Coreea de Sus la PyeongChang se desfăşoară Jocurile Olimpice de Iarnă. Printre cei aproape 4000 de sportivi care luptă pentru medaliile olimpice s-au aliniat la startul competiţiei şi 28 de români.

Şi mai interesant este faptul că doi dintre aceştia sunt argeşeni, ambii din comuna Mărăcineni. Este vorba despre echipajul de bob format din Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi, legitimaţi la Clubul Sportiv Muscel sub îndrumarea antrenorului Iulian Păcioianu. Conform programului, echipajul de bob al acestora intră în competiție astăzi, în prima manșă, care începe la 13:05, ora României. Românii intră cu numărul 26 în concurs. Competiția este transmisă live pe TVR 3.

Mihai Tentea are doar 19 ani şi este cel mai tânăr pilot de la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang. Iniţial, a practicat atletismul, dar din 2015, îndrumat de antrenorul Păcioianu, s-a apucat de bob. Decizie excelentă, dovadă faptul că doar un an mai târziu, la Jocurile Olimpice de iarnă pentru Tineret de la Lillehammer 2016, puţin i-a lipsit să nu urce pe podium, ocupând locul 4 la monobob.

Sportivul cu care face echipă, Ciprian Daroczi, a început să practice bobul cu doar 9 luni în urmă. Până atunci, a practicat atletismul.

În mai puţin de un an, cei doi argeşeni au reuşit performanţe care ne fac să sperăm la o minune, dacă nu la ediţia din acest an, poate la viitoarele jocuri olimpice. Astfel, Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi au obţinut două medalii de aur la campionatele europene, una la campionatul mondiale şi prezenţa la Jocurile Olimpice! Cei doi sportivi concurează împreună în proba de dublu, Ciprian Daroczi făcând parte  şi din echipajul de bob 4 persoane care va reprezenta România.

Prinţul Albert de Monaco le-a urat succes
La antrenamentele oficiale de săptămâna trecută, lotul de bob al României a avut parte şi de o mare surpriză: Prinţul Albert de Monaco a fost prezent în mijlocul delegaţiei ţării noastre, încurajându-i pe sportivii români: „Le-am urat succes sportivilor români, care sunt prezenţe tradiţionale ale competitiei olimpice”, a spus Albert de Monaco, de altfel fost olimpic la bob şi cu cinci participări la Olimpiada de Iarnă. Aflat printre români, prinţul de Monaco s-a fotografiat cu sportivii noştri, printre cei care au avut acest privilegiu numărându-se şi cei doi boberi argeşeni.