Deputatul Rădulescu şi familia sa - ameninţaţi cu moartea

Parlamentarul Rădulescu se simte deja ţintă, pierzând şirul diverselor ameninţări care i-au fost adresate. Mai întâi, a descoperit urme de gloanţe... din cauciuc, pe portiera maşinii, apoi, la finele anului trecut, un bolid nou nouţ i-a fost furat peste noapte, deşi se afla chiar din vecinătatea sediului SRI din Bucureşti. Pe Facebook a fost bombardat cu ameninţări, iar săptămâna trecută a mai avut loc un incident din acelaşi registru, care de această dată îi implică şi familia. Luni, 11 martie, în jurul orei 15.00, la 112 s-a anunţat primirea unei scrisori de ameninţare la cabinetul din Piteşti al deputatului PSD, Cătălin Rădulescu. Deşi destinatar era chiar actualul chestor al Camerei Deputaţilor, cea care a intrat prima în posesia plicului şi i-a citit conţinutul a fost consilierul parlamentarului, Mira Cnejevici. Speriată, şi-a anunţat şeful şi i-a trimis poze de pe scrisoare, iar apoi, la îndemnul acestuia, a alertat Poliţia, pe numărul de urgenţă. 

 

 


Ai grijă la maşina ta şi la fiica ta...


„Domnule chestor, domnule deputat Cătălin Rădulescu, 
Declaraţiile tale despre Kovesi, despre justiţie şi tot felul de propuneri halucinante sunt expresia unei atingeri sifilitice la care doamna psiholog, soţia ta, ar trebui să aibă grijă. Ai mare grijă de asemenea de maşina ta şi de fiica ta, Francesca. Desigur, Dragnea răsplăteşte pe toţi sclavii, pupincuriştii, important e să folosească justiţia, ca o slugă, în scopuri personale. Vă credeţi veşnici... Totul se va întoarce împotriva voastră, nu veţi fi veşnici decât în mormânt, cât mai repede şi cât mai adânc blestemaţi!”.
 
Acesta este un fragment din scrisoarea de două pagini primită de către deputatul Rădulescu şi pe care a acceptat să îl dea publicităţii, considerându-l elocvent. 

Scrisoarea este redactată la calculator şi a fost trimisă prin poştă de la un oficiu din Piteşti. Desigur, autorul, un om politicos, dacă ne luăm după formula de adresare, nu s-a semnat, preferând anonimatul. Poliţia însă îl caută, deoarece există dosar deschis la Inspectoratul pentru Poliţie Argeş. 

 

 


Ministrul Carmen Dan – informată direct de situaţie


Contactat pentru a ne oferi mai multe detalii, deputatul Cătălin Rădulescu ne-a declarat: „Nu vă pot oferi foarte multe amănunte legate de caz, deoarece este o anchetă în derulare şi nu am voie să dezvălui detalii. Eu i-am cerut Mirei să sune la 112. Au venit specialiştii şi au luat amprente. O să fac o plângere şi la Parchet, dar nu am foarte multe aşteptări de la procurorii din Argeş, deoarece am văzut că foarte mulţi dintre ei sunt haştagişti. Aşa cum data trecută, când am avut pe Facebook peste 100 de mesaje de ameninţare, şi, cu toate că am trimis toate paginile cu textele respective la MAI şi la IPJ Argeş, procurorul de caz nu s-a sinchisit nici măcar să asigure protecţie familiei mele. Ameninţările venite din partea acestor securişti la adresa mea au intrat deja în derizoriu, însă s-a ajuns şi la familia mea.“ 

 

 

Le-am luat aparate de electroşoc şi spray lacrimogen


Ca să sporească siguranţa familiei, chestorul Rădulescu a luat unele măsuri pentru a îşi proteja fiica şi soţia. „Fiica mea va fi monitorizată de bodyguardul meu, care va şti mereu programul ei, şi le-am luat nişte echipamente de autoapărare, în speţă aparate de electroşocuri şi spray cu gaze. Fiica mea este o curajoasă, e un copil cuminte şi deştept, şi a înţeles situaţia, după ce i-am expilicat-o împreună cu soţia mea. Iar eu nu mi-am mai luat maşina personală, am lăsat-o la Parlament şi umblu doar cu şoferul meu şi cu maşina de la serviciu, pe care o am în folosinţă.”, a explicat Cătălin Rădulescu. 


De asemenea, deputatul ne-a spus şi de ce a fost luat ca ţintă ale acestor atacuri, din perspectiva sa. „Am fost unul dintre vajnicii luptători împotriva abuzurilor făcute de către procurorii DNA împreună cu câţiva şmecheri de la SRI şi pentru asta nu le convine, deoarece eu spun în continuare că nu trebuie să ne oprim aici şi ei trebuie să răspundă. Toţi care au făcut abuzuri şi dosare la comandă şi au condamnat oameni nevinovaţi fără probe şi cu martori mincinoşi trebuie să răspundă penal şi material. Asta trebuie să fie finalizarea, pentru că altfel nu am făcut nimic!”, a încheiat chestorul Camerei Deputaţilor. 
 

Sursa: saptamanalul ancheta