Deputatul Radu Vasilică a divorțat

„Mi s-a confirmat, într-un mod dureros pentru mine, ceea ce teoretic ştiam: că ne naştem pe rând, dar murim pe sărite. Important este să trăim frumos şi demn, conştientizând că fiecare zi din viaţa noastră ar putea fi ultima” - mărturisea recent Radu Vasilică, în primul interviu de după teribilul accident, acordat în exclusivitate publicaţiei noastre. După experienţe de genul celei trăite de Radu Vasilică oamenii au tendinţa să reconsidere anumite aspecte şi percepţii despre viaţă, să pună punct şi să o ia practic de la capăt.

Momentele dramatice prin care a trecut şi faptul că vreme de aproximativ o săptămână s-a aflat la graniţa dintre viaţă şi moarte l-au marcat pe deputatul argeşean, făcându-l să-şi redefinească viziunea şi relaţia cu două elemente esenţiale din viaţa sa: cu oamenii şi cu timpul. În acest context se înscrie, cel mai probabil, şi decizia sa şi a soţiei sale, Irina, de a se separa, cu atât mai mult, cu cât relaţia dintre cei doi nu mai era ca la început de câţiva ani. De altfel, primele semne ale unei rupturi între deputatul Radu Vasilică şi Irina, nepoata fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, au apărut încă din toamna anului 2014, atunci când Irina-Andreea Vasilică a deschis acţiune de divorţ la Judecătoria Piteşti. Ulterior, însă, de dragul copilului pe care îl au şi pentru a mai da o şansă căsniciei, cei doi au decis să rămână căsătoriţi.

Accidentul de motocicletă suferit de Radu Vasilică la finele anului trecut a reprezentat un moment de cumpănă nu numai pentru viaţa tânărului parlamentar social-democrat, ci şi pentru relaţia de cuplu. Cu o admirabilă dedicare, Irina i-a fost alături în clipele de grea încercare după teribilul accident și l-a sprijinit pe tot parcursul procesului de recuperare. În tot acest timp amândoi se pare că au înţeles că singurul „lucru” care îi mai leagă este fiul lor. Şi, cum s-a dovedit încă o dată că viaţa este prea scurtă pentru a fi trăită în complezenţe, cei doi au decis să își spună la revedere după mulți ani de căsnicie, alegând ca fiecare să se bucure de ceea ce le poate oferi viața în continuare. Contactat de redactorii „Ancheta”, deputatul Radu Vasilică a preferat să păstreze discreţia, refuzând să comenteze pe marginea acestui subiect.