Deputatul Ionut Mosteanu luptă pentru drumurile Argeșului

Astăzi, în jurul ore 13:00, a început sedința Comisiei pentru Transporturi și Infrastructura pe buget.
Deputatul Ionuț Moșteanu a depus o serie de amendamente care vizează inclusiv investiții pentru infrastructura din Argeș, investiții care nu vizează anumite drumuri din județ și care nu sunt prinse în proiectul de buget.
Acesta le solicită parlamentarilor de Argeș ai PSD, ALDE și PNL să susțină proiectele critice pentru județ.
Este vorba despre cele trei mare proiecte ale județului: Autostrada Pitești — Sibiu, Autostrada Pitești — Craiova și Transfăgărășanul.

CITEȘTE ȘI ... Versuri impresionante ale unui adolescent din Argeș: „Nu vreau să văd România/ Tratată ca şi o slugă“


Conform comunicatului emis de echipa deputatului Moșteanu Liviu — Ionuț, ”grupul Parlamentar al Uniunii Salvați România a cerut clarificări la Ministerul Finanțelor și la Ministerul Transporturilor pentru a afla care sunt proiectele pentru care vor fi alocați bani pentru studii de fezabilitate în 2017.
Deși nu am primit încă un răspuns oficial, diverse surse din Minister au confirmat că toate aceste trei proiecte majore vor avea finanțare pentru continuare (Pitești — Sibiu) și demarare (Pitești — Craiova și Transfăgărășan).

Dat fiind că a început sesiunea ordinară a Parlamentului României, săptămâna viitoare voi trimite o interpelare Ministrului Transporturilor pentru a transmite calendarul derulării acestor proiecte.”

Printre amendamente depuse se numără și alte proiecte care vizează Argeșul:
1. proiectul 'MODERNIZARE DN 67 B SCOARȚA-PITEȘTI KM.0+000 — 188+200' cu valoarea de 50.000 mii lei.
Este vorba despre axa Vedea — Poiana Lacului — Moșoaia — Smeura, care are o contribuție uriașă în economia județului.
Contractul de lucrări este semnat în că din anul 2014, la trei ani de la semnarea acestuia, încă nu a fost dat ordinul de începere al lucrărilor, din lipsa finanțării.
2. Modernizare DN 73 C Câmpulung — Curtea de Argeș' cu valoarea de 3.000 mii lei
Ruta Câmpulung — Curtea de Argeș se află într-o stare deplorabilă și are nevoie de lucrări ample de consolidare în zonele afectate de alunecări de teren. Alocarea acestei sume în 2017 ar permite contractarea și demararea unui studiu de fezabilitate.