Deputatul Andrei Gerea vrea să fie rezolvate problemele din învățământ! Dezbatere amplă pe tema educației

Marți, 19 decembrie, președintele ALDE București, Andrei Gerea, a lansat o dezbatere publică la care au participat principalii reprezentanți ai sistemului educațional din România.

Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului, prin proiectul „București – Capitala Educației, Priorități și perspective pentru 2018 – 2020”.

În cadrul dezbaterii, deputatul de Argeș Andrei Gerea a evidențiat demersurile făcute de către reprezentanții partidului pentru rezolvarea problemelor din învățământ și a arătat că își dorește ca „la inițiativa ALDE, să fie propus în cursul anului viitor un proiect de Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, prin care să fie validată o strategie și un pachet de măsuri privind dezvoltarea educațională la nivelul Capitalei.”

„Am venit astăzi, alături de dumneavoastră, animați de intenția clară de a contribui la o schimbare efectivă în bine a sistemului educațional. Credem că unind ideile și expertiza dumneavoastră cu voința și pârghiile noastre de acțiune pe diverse paliere, împreună chiar am putea genera măsuri și proiecte utile și atractive pentru elevi, studenți și cadre didactice”, a concluzionat la finalul dezbaterii Andrei Gerea, președintele ALDE București.

ALDE a inițiat și a susținut la nivelul Capitalei câteva proiecte educaționale interesante destinate elevilor bucureșteni, proiecte precum : „Ora de educație rutieră”, „EU în LicEU”, „Primăria Copiilor”, „Școala Profesională Metropolitană în Sistem Dual” sau “Înfințarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Muncipiului București”.