Deputatul Andrei Gerea: „Cercetarea românească a rămas din nou pe dinafară!”

Vaccinul anti-COVID ţin de câteva zile capul de afiş al dezbaterilor publice, în contextul în care trei mari producători farmaceutici au anunţat  finalul testelor şi faptul că în curând serurile imunizante vor putea fi utilizate. În acest context, deputatul argeşean Andrei Gerea remarcă, cu amărăciune, faptul că în vreme ce în alte state se acordă o atenţie sporită cercetării, acest domeniu continuă să fie „cenuşăreasa” României:


„Se vorbește foarte mult despre vaccinul împotriva COVID. Remarc din nou că cercetarea românească, în ciuda unor declarații, a cam rămas pe dinafară din nou. Dacă nici în astfel de momente nu înțelegem de ce alții, mai ales europenii, investesc atât de mult în cercetare, nu știu când mai putem înțelege.”, a precizat Gerea, atrăgând din nou atenţia asupra lipsei de investiţii în domeniul cercetării.


De asemenea, deputatul argeşean s-a declarat public susţinător al ideii de vaccinare, arătându-şi însă îngrijorarea vizavi de faptul că autorităţile române nu fac pregătirile necesare pentru acest demers, totul fiind doar la nivel declarativ: 


„Am văzut pregătirile care se fac în alte țări. Nu am văzut astfel de imagini și la noi. Sincer, nu prea mă mai interesează declarațiile unora sau altora, nu mă interesează nici că acest vaccin este administrat în alte țări. Mă interesează doar să se respecte dreptul la viață și la sănătate al cetățenilor români. Acesta este singurul argument care poate conta cu adevărat.”, a conchis deputatul Andrei Gerea.