Depozitul de la Oarja - închiriat de Dacia - vândut unui grec pe...

Depozitul închiriat de Dacia lângă Oarja, în aproprierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti, deţinut de omul de afaceri Simon Roth, a fost vândut.
Cu o sumă de 42,5 milioane euro, depozitul a fost cumpărat de un om de afaceri grec, pe numele său Ioannis Papalekas, ce conduce Globalworth Real Estate Investments.
În acest moment, tranzacția trebuie aprobată de Consiliul Concurenţei:
„Vânzarea depozitului Dacia dezvoltat de Grupul Elgan, către Globalworth, reprezintă o tranzacţie importantă pentru piaţa de investiţii din România, urmând la scurt timp după intrarea fondului suveran GIC pe piaţa locală prin achiziţionarea platformei P3, şi subliniază interesul pentru acest tip de produs. De asemenea, prin această achiziţie, Globalworth îşi extinde portofoliul de centre de depozitare şi logistice în România, după achiziţia parcului TAP în Timişoara. Nu în ultimul rând, pentru Grupul Elgan este primul exit semnificativ în România, acesta uitându-se la noi dezvoltări", a declarat Robert Miklo, Director Asociat în cadrul departamentului de investiţii al Colliers International.

Ziarul Financiar scria încă din luna ianuarie despre această tranzacție, între Ioannis Papalekas, CEO al Globalworth, şi Simon Roth.
Omul de afaceri Simon Roth a câștigat licitația pentru viitoarea clădire de birouri care va grupa toate diviziile grupului francez, iar această tranzacția în valoare 42,5 milioane de euro i-ar aduce investitorului israelian sumele necesare pentru a porni proiectul de birouri din vestul Capitalei, construit exclusiv pentru Renault.
Viitorul sediu va avea o suprafaţă închiriabilă de aproape 40.000 mp, dar zona exactă unde va fi construit nu a fost indicată de reprezentanţii Renault. Surse din piaţă spun că proiectul de birouri va fi amplasat tot în zona staţiei de metrou Preciziei din vestul Capitalei, unde investitorul israelian ar deţine parcele de teren legate de fosta platformă de producţie a Coca-Cola.

 

Sursa Stiripesurse.ro